Graven per primera vegada una llúdriga al Parc urbà dels Estanys de Platja d’Aro

Fins fa poc gairebé desaparegut, aquest mamífer de la família dels mustèlids ha anat guanyant terreny des de la seva reintroducció l’any 1995

Al llarg d’aquests mesos de gener de i febrer, i mitjançant un seguiment de mamífers amb càmeres de fototrampeig, el Grup de Natura Sterna ha pogut gravar diferents registres d’un exemplar mascle de llúdriga comuna (Lutra lutra) al Parc dels Estanys de Platja d’Aro. La notícia confirma la bona feina duta a terme fins ara per l’entitat naturalista, i és el millor preàmbul possible per a l’obertura de l’ampliació d’aquest espai natural, prevista per Setmana Santa.

És la segona vegada en prop de 4 anys que es té constància de la presència d’aquest mamífer de la família dels mustèlids a la zona després de l’enregistrament de dos exemplars el mes de febrer de 2021 a la llera del Ridaura.

La gravació, així, confirma que l’espècie troba aliment per sobreviure i que, malgrat les dificultats, s’està establint a poc a poc en aquesta àrea aprofitant la connexió existent entre la riera i el Parc dels Estanys. La colonització d’una espècie com aquesta en un parc urbà, a més, és un senyal de salut ambiental i suposa una millora qualitativa en la biodiversitat en l’àmbit local.

Confirmada l’extinció de la llúdriga a les conques del Fluvià i la Muga a principis de la dècada de 1990, a partir del 1995 es van començar a reintroduir una quarantena d’exemplars de llúdriga comuna a la zona dels Aiguamolls de l’Empordà. Les llúdrigues filmades a la llera del Ridaura i al Parc dels Estanys, per tant, serien descendents d’alguns d’aquells exemplars alliberats a l’Alt Empordà, i haurien arribat des d’alguna de les conques secundàries properes (Daró o Onyar, Tordera…).

Inaugurat l’any 2012, el Parc dels Estanys de Platja d’Aro és un espai de natura situat al cor de Platja d’Aro, amb un itinerari didàctic i diversos miradors per a l’observació de fins a 250 espècies d’aus que habiten la zona humida o que hi fan estada durant les migracions; compta amb una bassa amb una capacitat de 60.000 m³ que es recullen de l’excedent d’aigües del Ridaura i de la xarxa d’aigües pluvials. Amb l’ampliació prevista per aquest 2022 el parc passarà a tenir gairebé 15 hectàrees de terreny, amb una passera de fusta que connectarà els dos espais fins ara separats per la riera.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.