L’equip Arobot de Platja d’Aro guanya First Lego League de la UdG

Els membres de l’equip de l’Escola Els Estanys han creat un sistema el procés de logística d’entrega de paquets

L’equip Arobot de l’Escola Els Estanys de Platja d’Aro ha guanyat, aquest dissabte, l’edició d’aquest any de la First Lego League, que s’ha disputat a l’Escola Politècnica de la Universitat de Girona.

Ho ha fet amb un aparell que incorpora un sistema per millorar la logística d’entrega de paquets, des de que surten del magatzem fins que arriben a casa. Ho fa a través d’una etiqueta intel·ligent que incorpora el paquet i que adverteix un cop s’ha realitzat l’entrega.

Malgrat que no han fet un bon resultat a la taula, han guanyat gràcies al projecte, al disseny del robot i als valors. Aquest premi els dona accés a la final nacional.

A més, l’equip de l’escola “Plegats d’Aro” ha quedat primer en el joc del robot.

L’equip guanyador al millor projecte innovador ha estat Robosincs junior, de 6è de Primària que ha ideat un projecte de supermercat amb un 85 % de productes de quilòmetre zero, que conté una màquina compostadora, un hort, una llar d’infants o un bus elèctric, tot fet amb peces de lego.

En total hi han participat quinze equips. El torneig local a la Politècnica està organitzat aquest any per l’Associació Ingeniera.soy i la Universitat de Girona i s’inclou en el marc d’un programa internacional, amb presència a 110 països i amb la participació de més de mig milió d’estudiants.

La competició promou l’interès per l’aprenentatge entre el jovent i els convida a divertir-se i emocionar-se amb la ciència i la tecnologia. El canvi de patrocinador estatal, juntament amb els efectes de la pandèmia, han dificultat l’organització d’aquest esdeveniment, tot i que finalment gràcies a l’empenta de l’equip ha pogut tirar endavant amb èxit.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.