Temperatures que glacen des de fa dies a la Vall d’Aro

Fins al migdia hi ha activat un avís del Servei de Meteorologia de Catalunya perquè aquest matí es poden assolir temperatures extremadament baixes

Si durant els primers dies d’hivern i les festes de Nadal les temperatures semblaven primaverals, amb l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, les temperatures van caure fins als peus del termòmetre.

Segons els registres de l’Estació Meteorològica de Castell d’Aro del Servei de Meteorologia de Catalunya, amb 3 setmanes, els valors han patit un contrast més que considerable.

La temperatura més alta al voltant de Nadal es va registrar el 29 de desembre amb 22 °C de màxima i més de 8 °C de mínima. La nit de Nadal vam arribar a 17 °C de màxima i 12 °C de mínima. El dia de Nadal, la màxima va continuar pujant fins a gairebé 19 °C. Vam rebre l’Any Nou amb temperatures, també, molt agradables. Inclús, el 4 de gener, els termòmetres de la Vall d’Aro van enfilar-se fins a la temperatura més alta del que portem d’hivern, 23,5 °C de màxima. Però aquell dia, la mínima va ser realment baixa, 5 °C.

No obstant això, a partir de Reis, les mínimes van començar a ser gèlides. I les màximes més hivernals. El 6 de gener es va registrar 1,6 °C negatius. I la temperatura mitjana va ser de 4,7 °C.

Des d’aleshores l’hivern ha estat cru. Els dies 7 i 23, la mínima va baixar fins a -2,5 °C. I en l’última setmana, la temperatura mitjana s’ha quedat entre els 4 o 5 °C. Bona part dels dies la temperatura mínima ha estat molt freda. Ens hem llevat amb el paisatge emblanquinat i gel a les zones humides amb risc de relliscades a les parts glaçades.

Aquest dimecres, 19 de gener, el Servei de Meteorologia de Catalunya ha activat, durant la matinada i fins al migdia, un avís de perill de temperatures baixes extremes que també inclou el Baix Empordà. Especialment, a les planes i fondalades. El risc és moderat. El risc desapareixerà a partir del migdia. Abrigueu-vos!

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.