Castell-Platja d’Aro i S’Agaró a les plataformes de venda online de comerç local Cliccat i Zerca

L’Ajuntament i l’empresa que gestiona ambdós marketplace han firmat aquest matí el conveni

Els projectes Cliccat.cat i Zerca van néixer durant el confinament de l’any 2020. Diversos eixos comercials catalans es van unir per a fomentar el comerç de proximitat a través d’internet, competir amb les grans plataformes de venda en línia com Amazon, i adaptar-se als nous hàbits de compra dels consumidors.

Així va néixer el nou marketplace del comerç català i espanyol. Amb l’objectiu d’esdevenir el primer aparador comercial de Catalunya, en el cas de Cliccat, on els usuaris i usuàries puguin comprar tota mena de productes i serveis des d’una plataforma única de venda amb els beneficis de comprar en el comerç de quilòmetre zero com el tracte personalitzat i proper o un model de consum més sostenible i responsable, perquè dinamitza l’economia i el mercat laboral de l’entorn i permet una logística més curta que implica una menor petjada ecològica.

Fins ara, prop d’un centenar d’associacions de comerciants catalanes s’han afegit a Cliccat i, d’ara endavant, els comerços de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró que vulguin també podran integrar els seus negocis a Cliccat.cat i Zerca.

L’Ajuntament i els responsables de la plataforma, aquest dimarts, a la Sala d’Actes del consistori platjarenc, han firmat el conveni de col·laboració que permetrà fer-ho realitat.

En la firma del conveni hi ha participat l’alcalde, Maurici Jiménez; el regidor de Promoció Econòmica, Joan Barceló; i Rubén Gascón i Adriana Trivez de Cliccat-Zerca! També s’ha fet una presentació de les plataformes a empresaris i tècnics.

L’acord estipula que el principal objectiu del conveni és l’enfortiment del comerç de proximitat sota un model d’innovació basat en la transformació digital dels comerços. El consistori es compromet a realitzar la labor de difusió del projecte entre els comerços i donar suport a l’empresa gestora per a la captació de comerços per a la seva adhesió a la plataforma.

Ambdues parts estableixen que l’empresa gestora realitzarà sessions de diagnòstic individualitzat per al comerç, sessions individualitzades de formació i capacitació digital per al comerç, formació i acompanyament en matèria de pujada i càrrega de les fitxes de producte a la plataforma així com de capacitació per a la gestió de comandes, donar visibilitat als comerços en els marketplace www.zerca.com i www.clicat.cat o oferir atenció als comerços mitjançant suport i assessorament en el maneig de la plataforma.

L’empresa també es compromet a facilitar a l’Ajuntament el detall dels comerços que completin el procés de digitalització i estiguin actius en la plataforma així com d’aquells comerços que hagin desistit o no hagin mostrat interès real.

El conveni tindrà una durada de dotze mesos. Les associacions de comerciants i empresaris del municipi també participaran en la fase d’expansió de la iniciativa fent arribar el projecte en els seus socis i sòcies.

Des del govern municipal han recordat que en el municipi hi ha 800 establiments comercials i aquest projecte ha de servir per a reforçar la capitalitat comercial de la població. El procés d’integració a les plataformes no tindrà cap cost pels empresaris i, per a cada venda, la plataforma es quedarà una comissió d’un 4% sobre el preu de venda del producte sense IVA. Els primers dotze mesos del servei és gratuït. Un cop superat el primer any, el servei té un cost mensual de 39 euros + IVA.

Totes les parts han destacat que aquestes plataformes de venda en línia són líders i una eina molt interessant per arribar a un segment de població que combina la compra presencial amb les compres en línia, permetent a clients d’arreu de l’estat espanyol accedir en els productes i serveis de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

La plataforma Cliccat, a tall d’exemple, es divideix en més d’una quinzena categories d’establiments. Compta amb una oferta variada, diverses opcions de lliurament, avantatges diferencials relacionats amb la geolocalització de producte i comerç i programa de fidelització o pagament segur. Permet fer la cerca per productes o botigues, filtrar per població, escollir un rang de preu i seleccionar altres opcions que personalitzen l’experiència de compra a partir de les necessitats del consumidor. Moltes botigues també ofereixen promocions. El producte adquirit es pot recollir a la botiga o l’envien a casa amb uns costos d’enviament baixos. Els clients han de registrar-se a la plataforma per comprar.

Els responsables de l’empresa han explicat que el procés per integrar els comerços a les plataformes és fàcil i assequible. Els comerços disposen de formació i acompanyament per digitalitzar el seu comerç amb la voluntat de desenvolupar una estratègia digital que doni respostes a les necessitats de l’empresari, que s’autogestiona l’espai. També es fa una reinversió constant dels ingressos de la plataforma en màrqueting i comunicació per a garantir la sostenibilitat del projecte.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.