Nadal amb l’índex de risc de brots de Covid disparat a la Vall d’Aro

Dades extretes del mapa de risc per municipi que actualitza diàriament la CCMA

Segons el mapa de risc per municipi que ofereix el web de notícies de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el risc de brots de Covid-19, segons l’actualització d’aquest dijous, 23 de desembre, és molt alt a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró és el municipi on el risc és més baix 550.23. A Sant Feliu de Guíxols se situa en 2251.21 mentre que a Santa Cristina d’Aro està en 1095.99.

Segons les darreres dades, l’epidèmia creix a les 3 poblacions perquè la taxa de reproducció i propagació del virus se situa per sobre de l’1. La propagació més alta correspon a Santa Cristina d’Aro, se situa a 2.12. A Sant Feliu de Guíxols se situa a 1.87. A Castell-Platja d’Aro i S’Agaró se situa a 1.13.

Tal com expliquen a la plataforma informativa, el risc de brot segueix el sistema de càlcul que utilitza el grup de Recerca BIOCOM-SC de la Universitat Politècnica de Catalunya a partir de les dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya.

L’escala de mesurament de l’índex de risc es divideix en cinc trams: molt baix (0-30), baix (31-70), mitjà (71-100), alt (101-200) i molt alt (+200).

Els càlculs exclouen els tres últims dies perquè, segons expliquen en la web, contenen dades que s’actualitzen a mesura que avança el temps i sovint distorsionen la visió global.

Podeu consultar la gràfica d’índex de risc aquí.

Restriccions socials i d’aforament a partir d’aquest divendres

Aquest dijous, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’ha de pronunciar sobre les restriccions que vol aplicar el Govern per frenar l’òmicron.

Les restriccions s’han de començar a aplicar a partir de la pròxima mitjanit (24 de desembre) i estarien vigents, de moment, quinze dies.

Consisteixen en la limitació de les trobades a un màxim de 10 persones, la recuperació del toc de queda a les poblacions mitjanes i grans amb una incidència més alta, el tancament de l’oci nocturn o reduir els aforaments del 50% al 70% als sectors de la restauració, el comerç, gimnasos i cultura. Podeu consultar la notícia aquí.

Algunes mesures ja han posat en peu de guerra a diversos sectors.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.