Castell-Platja d’Aro, capital de les puntes de coixí

La trobada anual de les puntaires es complementa amb exposicions, botigues, conferències i concursos

Aquest cap de setmana, Platja d’Aro és la seu de la 34a Diada de la Puntaire.

Aquesta tarda s’ha obert a l’Avinguda de S’Agaró, tancada al pas de vehicles en el tram central, un mercat de botigues especialitzades en puntes. El mercat està format per una vintena d’establiments amb expositors catalans, de València, Madrid i de Bèlgica, on es pot adquirir agulles, fils, boixets, barnilles de ventalls, puntes antigues, patrons, coixins i estris complementaris.

Al llarg del dia, també s’ha programat un taller de puntes per a infants i adults, la visita de les mascotes de turisme familiar Xalarina i Xalarí, un concert de la Coral de la Vall d’Aro i una conferència de Rosa Maria Provenció, presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires, sobre la Història de la punta a Catalunya.

A la Sala d’Actes de l’Ajuntament, també es pot visitar una exposició de puntes, una part inspirades en la clàssica rajola vermella amb onades dels carrers més comercials de Platja d’Aro.

Aquest diumenge, més de quatre-centes puntaires d’una cinquantena de municipis es reuniran a la població. Destacar la presència de la centenària, Núria de la Vega, mestra de la tècnica belga de duquessa i que ha format a moltes alumnes. Si plou, els actes es traslladaran a la Sala Polivalent de Castell d’Aro.

La inauguració institucional de la Diada està prevista a partir de les 12 h, amb l’animació musical de la Banda El Caliu, el lliurament del testimoni a Piera (municipi que acollirà l’esdeveniment l’any 2022) i la presentació de la sardana ‘A la puntaire’, composta per Martí Deprius, dirigida pel seu besnét, Albert Deprius, interpretada per la Cobla La Flama de Farners. Tot seguit, s’ha organitzat una audició amb l’actuació de la Colla Sardanista Mans Amigues de Cassà de la Selva.

Des de 1988 les puntaires catalanes es reuneixen un cop a l’any en una gran trobada. Allò que es va iniciar de manera familiar a Arenys de Mar fa més de trenta anys acull actualment no només puntaires d’arreu de Catalunya i sinó també de diversos punts de l’estat espanyol.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.