Comença la 1a edició del Curs Equips de Resposta Ciutadana en Emergències

Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya

El Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro acull, aquesta tarda, la primera edició del Curs d’Equips de Resposta Ciutadana en Emergències, impulsat per Protecció Civil, Policia Local i l’Ajuntament.

Davant el gran interès que va despertar la iniciativa, el curs s’ha obert a tothom. Han mostrat interès pel projecte persones d’arreu de Catalunya.

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró esdevé el primer municipi català en la creació d’un equip de persones amb formació en àmbit d’Equips de Resposta Ciutadana en Emergències (ERCE). La voluntat del projecte és constituir un grup de ciutadanes i ciutadanes amb capacitat per gestionar els riscos d’una emergència i que disposin de les habilitats essencials per respondre a les necessitats immediates després d’un desastre, prestant atenció a la ciutadania afectada i recopilant informació sobre la catàstrofe, fins que arriben els equips d’emergència.

Una de les primeres accions que es duu a terme és el Curs de Formació Bàsica per a la Preparació Ciutadana, de caràcter gratuït, amb quatre sessions presencials quatre dissabtes consecutius. El curs té una durada de tres hores cada dissabte i cada sessió se centra en un àmbit concret: Emergències i gestió del risc (a càrrec de l’AVPC), Primers auxilis sanitaris (Creu Roja), Ajuda Psicosocial (Axios) i Corresponsabilitat (Policia Local). El curs es complementa amb una formació en línia de 10 hores amb tutoria de membres de l’AVPC mitjançant la plataforma digital de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Un cop finalitzat el curs, els participants obtindran el Certificat de Participació del Curs Resposta Ciutadana en Emergències que els acreditarà com a membre de l’ERCE de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. Aquest conjunt de ciutadanes i ciutadans esdevindran el suport de l’AVPC quan s’activi una emergència a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; i podran participar voluntàriament en les campanyes de sensibilització i en aquelles activitats que permetin treballar les habilitats apreses, sempre amb la supervisió de la mateixa entitat. Alhora rebran una guia editada pel consistori i l’anomenada Caixa d’Emergència amb elements bàsics i imprescindibles davant d’una situació d’aquestes característiques.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.