Karpov Chess Academy Platja d’Aro, la primera de Catalunya i Illes Balears

Anatoli Kàrpov, diverses vegades Campió del Món, ha participat des de l’any 2016 en el festival internacional d’escacs de Platja d’Aro

A partir del curs vinent, Castell-Platja d’Aro comptarà amb una Karpov Chess Academy. Anatoli Kàrpov, llegenda dels escacs per haver guanyat diferents campionats del món, està promovent una xarxa d’acadèmies d’escacs arreu del planeta. El centre de Castell-Platja d’Aro serà el primer de Catalunya i les Illes Balears i, per obrir-ne un de nou en aquests territoris, l’Escola d’Escacs de Platja d’Aro haurà d’autoritzar-la.

El projecte l’han presentat, aquest matí, a la Sala d’Actes, el mateix Anatoli Kàrpov acompanyat de l’alcalde Maurici Jiménez, el regidor d’Esports Pedro Torres així com Vladimir Volkov i Jordi Díaz del Club d’Escacs Platja d’Aro i Escola d’Escacs Costa Brava. La presentació del nou centre de formació, que s’ubicarà a les sales del nou centre sociocultural de Castell d’Aro, s’ha emmarcat en la cloenda del vuitè festival internacional Platja d’Aro Chess Festival 2021 que va començar el 25 de juny i va acabar-se dissabte passat, amb més de 3.500 euros en premis.

A les escoles que apadrina Anatoli Kàrpov s’aplica un model d’aprenentatges tècnics seguint la metodologia del gran mestre internacional rus. Els centres ofereixen orientació, consells, habilitats i coneixements que permetin en els jugadors i jugadores desenvolupar les aptituds i confiança necessària.

L’escola platjarenca oferirà classes presencials i en línia. Diverses escoles de la zona també han mostrat interès per incorporar classes d’escacs de l’acadèmia a la seva programació d’extraescolars. El club d’escacs local ja ha contractat diversos professors catalans i d’altres països.

El conveni per a l’obertura de l’acadèmia de Castell-Platja d’Aro s’havia de firmar l’any 2020, però a causa de la pandèmia, es va ajornar. Fins a la tardor, s’obriran dos centres més a grans capitals de l’arc mediterrani.

Kàrpov, 12è campió del món dels escacs, ha format més de 1.000 escoles i clubs d’escacs de tot el món gràcies a la seva experiència acumulada. Des de l’any 1975, quan es va inaugurar la primera acadèmia, s’han obert més de 400 escoles, a diversos països.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.