Champagne Forget Brimont Premier Cru

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el Champagne Forget Brimont Premier Cru – Apellattion Premier Cru.

Champagne Forget Brimont  Premier Cru – Apellattion Premier Cru – 29,95€

40% Pinot noir, 40% Pinot menieur, 20% Chardonnay

Cançó : J’veux m’en aller de Damian Saez

Aquesta setmana, canvien de país i  marxem al país veí, a França concretament al nord, a la regió de la Champagne, a les muntanyes de Reims on està ubicada aquesta bodega Forget Brimont propietat de la família Forget des del segle XIX i que des de llavors elaboren xampanys de qualitat amb la classificació Premier Cru.

La cançó que maridem amb el Forget Brimont, fa també honor als nostres veïns, assidus visitants de Platja d’Aro durant tot l’any, Damian Saez és un rocker nascut a Saboya de pare espanyol, un noi de veu suau i melòdica com el Forget Brimont Premier Cru, que va començar en el conservatori a vuit anys i que va editar el seu primer àlbum “Jours etrangers” el 1999 arriba’n a ser doble disc d’or, avui la cançó triada és d’aquest mateix àlbum “J’veus m’en aller” un cant a la nostàlgia d’uns records tancats.

Forget Brimont, una nissaga de viticultors que porten elaborant xampany des del segle XIX, en la sisena generació, Michel Forget  s’associa  l’any 2000 amb Frederic Jorez i introdueixen la innovació a la bodega, però sempre respectant la manera de treballar de forma  tradicional tant al camp com a la cava. Divuit hectàrees de viticultura sostenible amb molta cura pel medi ambient, per la flora i la fauna integrada al territori, no utilitzen ni pesticides ni herbicides, fan la mínima intervenció possible a la vinya i fan la verema de forma manual, fan servir feromones, una tècnica de confusió sexual per evitar que l’arna es mengi el ram de raïm i tampoc afegeixen sulfits, tot això dóna com a resultat uns xampanys amb molta qualitat, elegància i categoria, a més dintre de la gamma de Forget Brimont troben varis xampanys, entre ells un  rosat perfecte per prendre a mitja tarda o com aperitiu.

El Forget Brimont Premier Cru  elaborat amb raïms de gran cru i amb més de trenta mesos de criança, té un color groc d’una tonalitat especial, és un xampany captivador, la seva bombolla és petita i forma columnes fines i delicades que ascendeixen des de la base formant elegants rosaris, al nas ens descriu aquelles notes làctiques provenen de la segona fermentació en ampolla, aquell mètode champanoise inventat pel monjo Don Perignon que avui fa possible que podem gaudir d’un xampany excepcional com el Forget Brimont,  al nas també apunta  un lleuger aroma a cítric  com la mandarina i fa aroma a flors de camp. En boca té una entrada molt fresca i àmplia amb el record dels llevats,  amb la bombolla molt ben integrada és un xampany que encara a tenir una criança molt llarga cinc anys dormint en la cava, és viu i despert, és delicat i elegant, encisador l’anomenaria jo i per descomptat té una  estructura estupenda  per acompanyar qualsevol plat, és un d’aquells xampanys que els sommeliers cataloguem com  gastronòmics.

El millor maridatge per un xampany són les ostres, en aquest cas a l’ostra li hem posat un toc lleuger de suc de llima amb coriandre i unes freses de truita per potenciar la dolçor del xampany en el paladar.  Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent Salut i vi  ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.