Ca l’Elsa

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi Ca l’Elsa del celler ECCOCIVI – Sant Martí Vell.

Vi : Ca l’Elsa – Cabernet Sauvignon, Petit Verdot i Cabernet Franc – 49,50€

Celler –  ECCOCIVI – Sant Martí Vell

Cançó : Stairway to heaven  – Led Zeppelin

Aquesta setmana rendim homenatge a una de les dones més influents en el món del disseny de joies, una dona cosmopolita que un dia es va enamorar del paisatge de les Gavarres i d’un poble anomenat  Sant Martí Vell, parlem de l’Elsa Peretti, filla d’un magnat del petroli italià, una filantropa que va fundar l’any 2000 la Fundació Nando i Elsa Peretti i que ha destinat més de quaranta dos milions d’euros a diversos projectes sobre el medi ambient i a programes humanitaris, una dona lliure que a vint-i-un anys va abandonar casa seva sense res, però amb l’aurèola  d’una vida plena d’èxits.

En la dècada dels anys seixanta  l’Elsa arriba a Barcelona a treballar com maniquí, època daurada de la “Gauche divine” a la que ella va entrar a formar part, una dona forta,  independent i amb caràcter, una dona elegant i molt educada que no passava desapercebuda per ningú i no solament per la seva alçada, ella tenia un halo de misteri i sofisticació que sempre el va acompanyar. Després del seu pas per la ciutat Comptal, i deixar amics com Salvador Dalí, arriba a Manhattan on estableix la seva residència, és aquí on es converteix en  una de les models principals del famós dissenyador Halston i aleshores comença amb el disseny de joies, primer fent joies per altres dissenyadors i poc després comença com dissenyadora independent a fer joies per la joieria més famosa del món Tiffany i el mil nou-cents setanta-quatre firma un contracte amb la casa que encara segueix en vigor, Elsa Peretti és la dissenyadora que més beneficis ha donat i encara segueix generant a Tiffany & Co., aquesta dona assídua de Studio 54, sempre envoltada d’amics famosos com la Liza Minelli, l’Anjelica Huston, Andy Warhol, Mick Jagger o el fotògraf Helmut Newton que la va immortalitzar vestida de conilleta de Playboy . Un dia l’Elsa decideix que aquella masia abandonada que va veure en la fotografia d’un amic a finals dels seixanta en un poble català, devia ser seva i és quan compra Ca l’Elsa a Sant Martí Vell, un poble sense llum ni aigua, ella mateixa explicava en una entrevista que va estar-hi deu anys per reformar-la i que s’hi estava allí sense aigua ni res, però que era feliç al mig de les Gavarres, un paisatge de terra volcànica, que en una de les seves finques hi ha l’antic volcà Mont Rodó que dóna nom a una gamma dels seus vins.

La Finca Ca l’Elsa es compra i es planta la vinya el 2004 y Can Nobas el 2007, és una manera de recuperar la vinya que  abans hi havia en tota la zona, però que amb la fil.loxera va provocar un èxode rural, el Celler Eccocivi, que significa “Aquí està el vi” es construeix entre l’any 2007 i 2008 i és l’únic celler de la comarca del Gironès. El seu enòleg i director, el Guillem m’explica que en aquestes tretze hectàrees de terreny  es donen unes condicions perfectes pel cultiu de la vinya, que el clima mediterrani, la riquesa del sol i el fet que estiguin envoltades pel bosc de pins i alzines sureres fa que els seus vins siguin molt singulars, tinguin una personalitat única i una qualitat excel.lent, a més des de  l’any passat el celler té la certificació de CERO C02.

El vi d’aquesta setmana, Ca L’Elsa és un vi intens, amb aromes a  fruita negra madura, amb tocs de ragalèssia i balsàmics,  té una entrada en boca molt amplia amb un cos elegant i amb molta personalitat, el fidel reflex d’una dona autentica i diferent que va fer d’aquest petit poble de les Gavarres un refugi pel cos i l’anima.

La cançó de Led Zeppelin  diu que hi ha una dama que pot aconseguir tot el que es proposa, una dama que està comprant una escala directa al cel, allà on l’Elsa deu estar ara, mirant el seu estimat Sant Martí Vell i cuidant les vinyes que tantes alegries li van donar

Un bon plat  per acompanyar aquest vi és un civet de senglar, que a la vora de les vinyes hi ha molts, un plat contundent per un vi amb molt de caràcter.

Que vagi de gust!  Fins a la setmana vinent.

Salut i vi  ( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.