Cristina Pujol del Club Nàutic Port d’Aro participarà en els Jocs Olímpics de Tòquio

Ella mateixa ha explicat durant una compareixença amb mitjans de comunicació i representants de l’Ajuntament que és un somni fet realitat

L’últim cap de setmana d’abril, la regatista catalana del Club Nàutic Port d’Aro, Cristina Pujol, va classificar-se per participar en els Jocs Olímpics de Tòquio del pròxim estiu.

Aquest dimecres, Cristina Pujol, a les mateixes instal·lacions de Platja d’Aro, ha explicat que està molt contenta i és un somni fet realitat.

La regatista de Sant Cugat del Vallès, de 28 anys, ha recordat que amb 9 anys va començar a navegar al Club Nàutic Port d’Aro amb l’embarcació del seu avi, assistint també als cursos de vela del Club.

Amb onze anys ja va debutar, primer, en la classe Optimist i, després, a l’Europe i el 470, fins a arribar al Láser Radial, guanyant diversos campionats d’Espanya i obtenint molt bones marques a escala internacional.

Des del 2015, competeix en la classe olímpica Láser, entrant a formar part de l’equip preolímpic espanyol l’any 2016. En paral·lel, la regatista imparteix els seus estudis de Ciències de l’Activitat Física i Esports i obté el títol de Tècnic Instructor de Vela. De fet, Pujol ha estat monitora d’aquesta disciplina, primer, al CN Port d’Aro i, des del 2019, al CN El Masnou.

Cristina Pujol a Portugal després de classificar-se pels JJOO (foto de Sailing Energy)

El darrer cap de setmana d’abril, Pujol es va classificar en la classe Láser Radial femení per als Jocs Olímpics de Tòquio en ser l’esportista espanyola amb millors resultats a la regata Internacional Vilamoura Qualification Event de Portugal. D’aquesta manera, Cristina Pujol aconsegueix el passaport personal per competir en els Jocs Olímpics que se celebraran entre els mesos de juliol i agost a la capital nipona. Serà la primera cita olímpica per la regatista catalana com a representant nacional en la modalitat de vela lleugera ILCA 6. I es converteix en l’integrant número 13 del ESP Sailing Team, l’Equip Olímpic Espanyol de Vela.

El mateix dissabte, 24 d’abril, després d’assolir la fita olímpica, ella mateixa comentava que estava en un núvol i l’èxit era el fruit d’un llarg treball.

L’alcalde, Maurici Jiménez, el regidor d’Esports, Pedro Torres, i el president del Club Nàutic, Vicenç Arqués, l’han felicitat per la seva presència en els Jocs Olímpics i li han agraït que sempre projecti el nom de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró a les competicions de vela més importants del món i, el pròxim estiu, en la cita olímpica.

Cristina Pujol ha explicat que segueix treballant molt intensament per participar en els JJOO i, malgrat que és conscient de la dificultat d’aconseguir una medalla, lluitarà com a mínim per un diploma.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.