El monòlit de Sa Conca ja és el Parc dels Estanys de Platja d’Aro

La columna s’incorpora a l’exposició permanent d’escultures de reconeguts artistes en un àmbit nou del parc

Entre les nou i les deu, s’ha instal·lat en el Parc dels Estanys el monòlit que va ser descobert dimarts passat a la platja de Sa Conca.

Els treballs per canviar-lo d’ubicació van començar aquest dijous amb la preparació del nou indret i, aquest matí, s’ha col·locat la peça. Unes feines que han anat a càrrec de la Unitat de Serveis Municipals del municipi.

L’Ajuntament va prendre la decisió de traslladar-lo al nou emplaçament després que, aquest dijous, un grup de joves tombessin el monòlit, una bretolada que ha estat molt criticada a través de les xarxes socials.

Malgrat que diferents persones havien demanat que es restituís en el seu lloc original, el consistori ha descartat aquesta opció perquè no poden garantir la seguretat de la peça ni tenen permís de Costes.

A partir d’aquest Divendres Sant, el monòlit es pot visitar a l’accés al parc més pròxim en el carril bici. I s’afegeix, en un nou espai, a l’exposició de peces de gran format d’Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascual i Marzo-Mart, Carles Bros i Angel Camino.

El monòlit, d’origen desconegut, va aparèixer a la platja de Sa Conca la matinada del dimarts. Des d’aleshores, ha despertat una gran expectació social i mediàtica amb tota mena de comentaris i especulacions a les xarxes socials i una gran presència en mitjans de comunicació.

L’estructura té forma de prisma triangular, fa uns 3 metres d’altura, està feta d’acer inoxidable i l’havien fixat en una base al bell mig de Sa Conca.

Una acció que ha tingut un gran ressò perquè recorda molt al cas de pilar metàl·lic que va aparèixer el mes de novembre de l’any passat en els canyons vermells del sud-est de Utah, als Estats Units, o altres columnes similars que han aparegut en els darrers mesos en altres indrets del món, o el monòlit que apareixia a la pel·lícula ‘2001: Odisea del espacio’ de Stanley Kubrick de l’any 1968.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.