Bretolades en el monòlit i l’Ajuntament decideix portar-lo al Parc dels Estanys a Platja d’Aro

La passada matinada un grup de joves ha descalçat el monument

A primera hora del matí, gràcies a la col·laboració ciutadana, la Policia Local ha identificat un grup de joves que havia tombat el monòlit, malgrat que l’Ajuntament, el mateix dia de la descoberta, havia creat un perímetre de seguretat al voltant de la columna, mentre s’intenta esbrinar la seva procedència i nous detalls.

A causa d’aquests fets, el monòlit ja no veurà més sortides i postes de sol màgiques a Sa Conca. El consistori ha decidit que, aquest divendres, traslladarà la peça a la zona expositiva permanent d’escultures del Parc dels Estanys, on compartirà espai amb escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals que han mostrat el seu fons artístic dins aquest espai natural.

A partir de l’anunci que ha fet l’Ajuntament, a través de les xarxes socials, diferents persones han demanat que es deixi en el mateix lloc reforçant la seva seguretat per a mantenir l’esperit de l’acció. L’alcalde, Maurici Jiménez, ha respost que “no és possible deixar-ho al mateix lloc, no existeix permís de costes per aquesta instal·lació, i no podem garantir la seguretat”.

El monòlit, d’origen desconegut, va aparèixer a la platja de Sa Conca la matinada del dimarts. Des d’aleshores, ha despertat una gran expectació social i mediàtica amb tota mena de comentaris i especulacions a les xarxes socials i una gran presència en mitjans de comunicació.

El cos de l’estructura té forma de prisma triangular, la cara més alta fa uns 3 metres d’altura, està feta d’un material metàl·lic brillant que sembla acer inoxidable i l’havien fixat en una base al bell mig de Sa Conca.

Una acció que ha tingut un gran ressò perquè recorda molt al cas de pilar metàl·lic que va aparèixer el mes de novembre de l’any passat en els canyons vermells del sud-est de Utah, als Estats Units, o altres columnes similars que han aparegut en els darrers mesos en altres indrets del món, o el monòlit que apareixia a la pel·lícula ‘2001: Odisea del espacio’ de Stanley Kubrick de l’any 1968.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.