Comença la vacunació a majors de 80 anys i persones dependents a la Vall d’Aro

S’ha començat a administrar a persones de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro

El Centre Cívic Tueda de Sant Feliu de Guíxols s’ha convertit en el primer centre de vacunació de Covid-19 per a la població general de tota l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu que també dóna servei a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró i Santa Cristina d’Aro.

El personal sanitari ha condicionat una part l’edifici municipal, al costat del Centre d’Atenció Primària de la ciutat, com a centre de vacunació i ha començat a administrar la primera dosi de la vacuna de Pfizer en els majors de 80 anys i pacients amb dependència reconeguda de la ciutat, Castell-Platja d’Aro-S’Agaró i Santa Cristina d’Aro. Seguint el pla de vacunació de la Generalitat de Catalunya, també s’està punxant les persones cuidadores.

“El punt de vacunació escollit és el Centre Cívic Tueda per la proximitat amb el CAP”, comenta l’Adjunta a la Direcció de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Sant Feliu de Guíxols, Raquel Tena. “En el Centre d’Atenció Primària tenim les neveres per emmagatzemar les dosis de la vacuna Pfizer i demanem a la ciutadania que faci un esforç per a desplaçar-se fins al centre vacunal de Sant Feliu per a garantir una conservació òptima de la cadena de fred”, explica Tena.

A més, des d’aquest dilluns, s’està vacunant a domicili a les persones que tenen dificultats per desplaçar-se fins al Centre Cívic de Tueda. I, amb la col·laboració de Creu Roja, hi ha casos en què s’acorda un punt intermedi entre el centre de vacunació i el domicili de la persona que s’ha de punxar, per tal de facilitar el procés a totes dues bandes”, diu Raquel Tena. “Per exemple, una dona ens ha comentat que la seva mare tenia molts problemes per sortir del cotxe, de manera que la família ha acostat la pacient amb cotxe fins a l’entrada del centre cívic i una infermera l’ha vacunada sense sortir del vehicle”, ha posat d’exemple l’Adjunta a la Direcció de l’EAP de Sant Feliu.

Des de l’Àrea Bàsica de Salut s’estima que d’aquest dimarts fins divendres es vacunarà més de 100 de persones cada dia al Centre Cívic Tueda, unes 400 en total, i la vacunació a domicili permetrà administrar la dosi a una setantena de persones més.

Les dades poden variar d’una setmana a l’altra en funció de la quantitat de dosis que arribin i dels múltiples factors que afecten la logística de distribució de la vacuna. Amb tot, Raquel Tena confia que, amb el pas de les setmanes, s’aniran vacunant tots els grups d’edat perquè, afegeix, “el vertaderament important és que la vacunació ha començat i ja no pararà”.

Convocatòria telefònica

“El Departament de Salut de la Generalitat ens ha facilitat el llistat de totes aquelles persones a qui ara toca vacunar”, explica Raquel Tena. D’acord amb aquesta llista de contactes, “el personal del CAP de Sant Feliu truca un per un tots els pacients que s’han de punxar i concerten un dia i una hora, sigui al Centre Cívic Tueda, sigui a domicili o una opció alternativa”, continua Tena. Per tant, “les persones han d’esperar que els truquem des del CAP: no cal que demanin cita”, conclou l’Adjunta a la Direcció de l’EAP de Sant Feliu de Guíxols.

Pel que fa al procediment de vacunació, el personal sanitari i logístic demana a la ciutadania citada ser a l’hora i lloc acordats. En el cas del casal de Tueda, s’ha habilitat una sala àmplia i espaiosa a la qual s’accedeix a través d’un circuit de sentit únic i amb totes les senyalitzacions oportunes. Un cop a dins, i havent verificat prèviament la identitat del pacient amb la seva targeta sanitària, el personal d’infermeria aplica la dosi corresponent i la persona vacunada s’ha d’esperar un temps prudencial de 15 minuts. Passada aquesta estona, el pacient pot marxar del centre vacunal. Al cap d’uns dies es convocarà aquesta mateixa persona per a la segona dosi de la vacuna, habitualment amb un marge de temps d’unes tres setmanes entre punxada i punxada.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.