Ampliació d’horaris per esmorzar i dinar i confinament comarcal a partir d’avui

Les noves restriccions estaran en vigor un parell de setmanes

A partir d’avui, la mobilitat està permesa arreu de la comarca i tenim una hora més per esmorzar i dinar en els bars i restaurants.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, dissabte, va publicar la resolució, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

A la mateixa resolució s’explica que malgrat que s’ha superat el pic de la tercera onada i s’avança lentament, però de manera progressiva, les situacions epidemiològica i assistencial encara fan recomanable mantenir la minimització de la mobilitat i la interacció socials així com la suspensió d’aquelles activitats que presenten un major risc d’afavorir la transmissió del virus i d’aquelles activitats i esdeveniments singulars que suposen mobilitzar i concentrar grups multitudinaris de persones.

També s’adverteix que la suavització d’algunes mesures respon als principis de necessitat i proporcionalitat, però que són temporals i revisables en funció de l’evolució epidemiològica, i sempre que l’activitat o esdeveniment es pugui desenvolupar en condicions segures que no comprometin la salut pública.

En vigor fins al diumenge 21 de febrer

Les noves mesures estaran en vigor fins al 22 de febrer a la mitjanit, és a dir, l’últim dia d’aplicació serà el diumenge, 21 de febrer.

Mobilitat comarcal amb excepcions

Respecte a la mobilitat dins el territori català, queda limitada l’entrada i sortida de persones de cada comarca, amb les excepcions habituals. Entre les noves excepcions hi ha l’assistència a competicions esportives autoritzades o desplaçaments motivats per al desenvolupament d’activitats docents i també d’activitats d’intervenció socioeducativa per a l’atenció i formació a infants i joves amb discapacitats, necessitats especials o situació de vulnerabilitat que comportin sortides del centre educatiu, sempre que no impliquin pernoctació.

Sense canvis a les reunions i trobades

Les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social continuen igual, Tant en l’àmbit públic com privat, es permeten sempre que no se superi el nombre màxim de sis persones, llevat que es tracti de convivents, i que aquestes no pertanyin a més de dues bombolles de convivència.

Afectacions a l’activitat comercial

En l’àmbit del comerç, es manté suspesa l’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall els dissabtes i diumenges, tret dels establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials. L’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall de dilluns a divendres queda condicionada a què tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats o se’n redueixi al 30% l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat. En queden exceptuats els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials com productes higiènics, els centres de veterinària, les llibreries, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria, que poden romandre oberts sigui quina sigui la seva superfície, i amb les mesures previstes en el pla sectorial de comerç.

Una hora més per dinar i esmorzar

Els establiments d’hostaleria i restauració poden obrir amb un aforament interior limitat al 30% i s’ha de garantir una distància mínima de dos metres entre comensals de taules. A les terrasses també s’ha de garantir una distància mínima de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents. Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.

El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 10:30 hores i de les 13:00 hores a les 16:30 hores. Els clients no podran romandre a l’establiment fora d’aquestes franges horàries. Les activitats de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l’establiment es podran dur a terme durant tot l’horari d’obertura de l’establiment.

Restriccions a la cultura

Les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes i auditoris, poden obrir exclusivament per a les activitats de la programació ordinària i limitant l’aforament al 50% de l’autoritzat i amb un nombre màxim de 500 persones per sala i sessió o actuació.

Podeu consultar totes les mesures aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.