La Generalitat cedeix la C-253 i comença el procés per connectar Platja d’Aro i Sant Antoni per Via Verda

El seu recorregut també facilitarà el pas de vianants i ciclistes dels diferents càmpings que hi ha en aquesta carretera, i millorarà l’accés a les platges i cales d’aquest sector

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni han signat el conveni de cessió de la carretera C-253 (Avinguda d’Andorra), en el tram que va des de Sant Antoni fins al terme municipal de Platja d’Aro.

El conveni estableix que la Generalitat cedeix la carretera a l’Ajuntament, i també farà una aportació de gairebé 270.000 €  per executar diverses tasques de condicionament, adequació i remodelació del tram cedit. Entre aquestes actuacions hi ha prevista la millora del ferm, de la senyalització vertical i de diversos talussos.

A més, el govern català es compromet a la redacció del projecte executiu de transformació de l’Avinguda d’Andorra en una via urbana, valorat en uns 75.000 €. Aquest projecte preveurà la pacificació de la via i millorarà els accessos als càmpings i a les platges.

La cessió de la carretera és un pas més que permet impulsar la creació de la Via Verda que ha d’enllaçar Sant Antoni amb Platja d’Aro. En aquest sentit, i en paral·lel a la cessió de la carretera, l’Ajuntament ja ha aprovat el projecte de taxació conjunta dels terrenys qualificats de sistema viari necessaris per executar aquest projecte. D’aquesta manera, l’Ajuntament última els passos per l’expropiació dels terrenys afectats per la construcció de la Via Verda. Es tracta de gairebé 1000 metres quadrats qualificats de sistema viari.

El projecte permetrà connectar el nucli de Sant Antoni amb Platja d’Aro i donar a la via del Tren Petit, que va de Palamós a Palafrugell. Per la banda de Platja d’Aro, la via verda podrà arribar a connectar amb la dels Carrilets, que va d’Olot a Sant Feliu de Guíxols. El tram que anirà de Sant Antoni a Platja d’Aro enllaçarà dos nuclis de població turístics, i el seu recorregut també facilitarà el pas de vianants i ciclistes dels diferents càmpings que hi ha en aquesta carretera, i millorarà l’accés a les platges i cales d’aquest sector.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha valorat positivament la cessió de la carretera perquè “ara podrem gestionar directament una via que ja tenia un ús urbà. Això ens permetrà convertir aquesta carretera en un espai més amable i agradable pels vianants i ciclistes, i enllaçar Sant Antoni amb Platja d’Aro amb una via verda que facilitarà la mobilitat a peu i en bici”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.