Una trentena d’ingressos per Covid-19 a la setmana a l’Hospital de Palamós

La mitjana de PCR que està realitzant actualment el laboratori de l’Hospital està al voltant de 530 cada dia

Segons han explicat, aquesta tarda, des de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, que gestiona l’Hospital de Palamós i diversos centres de salut i residències a la comarca, en les últimes setmanes, els ingressos a l’Hospital de Palamós està al voltant del centenar cada setmana, dels quals, un 30% són per Covid-19.

Actualment, hi ha 25 pacients ingressats amb Covid-19 a l’Hospital de Palamós i 9 a Palamós Gent Gran.

La darrera setmana, SSIBE ha realitzat un 18% més de proves diagnòstiques que l’anterior, ja que es va començar el cribratge de professionals d’escoles, a part de continuar fent cribratges entre els professionals de residències. Un 8% de les proves han estat positives, una dada millor que la setmana anterior. Tanmateix, SSIBE demana a la població que no es relaxi i extremi les mesures de protecció per a reduir els contagis com evitar trobades socials, només relacionar-se amb la bombolla de convivència, reduir la mobilitat, ventilar espais, ús de mascareta, neteja de mans i distància de seguretat.

La mitjana de PCR que està realitzant actualment el laboratori de l’Hospital de Palamós és d’uns 530 al dia i de TAR en fa a la vora d’un centenar cada dia. En el cas de la PCR es busca material genètic del virus i aquest procés requereix unes hores de laboratori per amplificar i analitzar aquest material genètic. En el TAR s’utilitza mostra nasofaríngia, com en la PCR, però en aquest cas es busca una proteïna que el virus té a la càpsula, i s’utilitza un sistema ràpid, semblant al dels tests d’embaràs, que permet tenir el resultat al cap de 15 minuts. El TAR es realitza a les consultes d’atenció primària o els boxes d’urgències.

D’altra banda, com que no es realitzen intervencions quirúrgiques amb ingrés, el nivell d’ocupació a l’hospital i Palamós Gent Gran s’ha reduït. Aquesta reducció permet afrontar les pròximes setmanes amb una millor situació en ambdós centres.

Si voleu més informació, disposeu de més dades aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.