L’Ajuntament reclama a la Generalitat i l’Estat que les restriccions s’apliquin amb una visió territorial

El consistori es mostra molt preocupat per la greu afectació que estan tenint les mesures des de fa mesos sobre la població

La Junta de Govern Local d’aquest dimecres va aprovar enviar una carta a diferents responsables del Govern de la Generalitat de Catalunya i del Govern de l’Estat fent-los arribar la visió del municipi sobre la situació actual de l’economia local.

En el mateix document, que s’ha enviat avui, es demana que les actuacions siguin coordinades entre administracions, que tinguin en compte la visió del territori i s’exposa la necessitat urgent d’activar ajudes per fomentar la competitivitat de les empreses i evitar que es vegin abocades al seu tancament.

Podeu llegir el document aquí que s’ha adreçat en el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; president en funcions del govern català, Pere Aragonès; Pere Vila, delegat territorial del govern català a les comarques gironines; i Albert Bramon, subdelegat del Govern Espanyol a Girona.

Podeu llegir el document aquí que s’ha adreçat en el president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez; i Maria Reyes Maroto, ministra de Industria, Comercio y Turismo.

També teniu una transcripció del text a continuació:

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, per mitjà d’acord de Junta de Govern Local de 13 de gener de 2021, volem fer-lo coneixedor de la situació actual al nostre municipi.

Som conscients que des dels inicis d’aquesta crisi sanitària tant el sector públic com el sector privat i la població en general, hem hagut de fer front a una situació inimaginable que ha suposat un gran esforç per poder donar continuïtat als negocis locals i a l’activitat econòmica general de tots els municipis.

Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró són els tres nuclis del nostre municipi, turístic i comercial capdavanter on el principal motor econòmic és el sector de serveis. Concretament, els sectors de la restauració, el comerç al detall, l’allotjament, l’oci i els serveis en general, estan integrats majoritàriament per empreses familiars, autònoms i PIMES que des del començament de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 no han pogut desenvolupar la seva activitat amb normalitat, afectant a les centenars de famílies a les que donen treball a tota la comarca, i que sobretot, amb les darreres mesures adoptades queden greument en una situació econòmica molt delicada.

Cal tenir present que la principal font d’ingressos d’aquestes negocis locals venen derivats del flux de visitants de caps de setmana de la demarcació de Girona i Barcelona, així com de les segones residències i dels visitants de proximitat que s’apropen al nostre municipi per la nostra capitalitat comercial, fet pel qual, encara esdevé un agreujament més dels que ja estan patint.

És per aquesta raó que com a ens local que vetlla pel bon desenvolupament econòmic i social del municipi, vivim amb gran preocupació els esdeveniments i noves mesures de confinament local i de tancament d’establiments durant el cap de setmana, que s’han adoptat per fer front a la pandèmia.

Entenem que per frenar aquesta crisi s’han de prendre aquestes i d’altres mesures, però com a municipi en el que gran part de les famílies depenen directament d’aquestes activitats i que els darrers mesos ja s’han vist greument afectades, creiem convenient que es pugi incentivar ajudes d’urgència amb mirada territorial, que siguin efectives per poder pal·liar aquesta situació i que puguin contribuir a garantir-ne la seva competitivitat i continuïtat.

Des de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro aquest darrer any 2020 hem activitat accions pal·liatives i de reactivació per valor de dos milions d’euros, però les empreses i famílies de la població necessiten ajudes amb la finalitat de reactivar i impulsar el sector comercial, de restauració, d’oci i de serveis, fomentar-ne la competitivitat i evitar-ne el seu tancament definitiu. Som conscients que l’esperada arribada dels Fons Europeus han de ser part de la solució, però aquests fons, així com d’altres ajudes, han de ser gestionades directament des de les administracions locals per poder encertar de ple en el seu bon fi, i ser propers a les necessitats, accions i dinàmiques del propi territori.

Considerem que les implicacions del govern estatal i autonòmic són claus imprescindibles, i necessàriament han de ser coordinades, per poder fer front a aquesta situació i que cal dissenyar plegats plans de rescat i d’ajuda concrets i adaptats a la conjuntura real i específica de cada territori. Així doncs, necessitem urgentment un incentiu econòmic adaptat a la necessitats local i que arribi fàcilment a les nostres activitats econòmiques.

Per part nostra, des d’aquesta corporació, continuarem oferint suport al teixit associatiu i a tots els negocis del municipi, vetllant perquè pugin seguir desenvolupant-se al territori.

Esperem doncs poder comptar amb el seu recolzament i seguir sumant les iniciatives públiques i privades que van sorgint i que són un valor més del nostre compromís com a administració i com a societat.

Ens posem a la seva disposició, tant personalment com per mitjà dels diferents membres que formem d’equip de govern de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

Ben atentament,

Maurici Jiménez i Ruiz, alcalde de Castell-Platja d’Aro

Montserrat Rovira i Ramos, primera tinent d’alcalde de Castell-Platja d’Aro

Pedro Torres i López, tercer tinent d’alcalde de Castell-Platja d’Aro

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.