Les empreses i entitats poden beneficiar-se d’un 50% de bonificació per certificar-se en accessibilitat

L’Ajuntament també ha previst cinc accions per continuar potenciant l’accessibilitat a espais de la població i demana més implicació del sector privat

Aquest matí s’ha dut a terme a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro l’acte de presentació del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

En el marc de la presentació, l’alcalde, Maurici Jiménez i la regidora de Turisme, Jenny Xufré, han destacat la importància de continuar desplegant polítiques d’accessibilitat a la població i, la regidora, ha anunciat que el consistori impulsarà en els pròxims mesos diversos projectes per implantar mesures d’accessibilitat a nous espais com la ruta comercial, Cala Rovira, Parc dels Estanys, el nucli antic de Castell d’Aro o la situació de totes les places d’estacionament accessible al Sistema d’Informació Geogràfica (SIG).
Fins ara, s’han certificat el Càmping Valldaro, l’Hotel Planamar, l’Oficina de Turisme i la Platja Gran que, la regidora, ha reconegut que haurà de seguir millorant en accessibilitat.

Xufré també ha explicat que els empresaris i entitats del municipi que vulguin acollir-se en el procés de validació per formar part del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà poden beneficiar-se de diverses ajudes. El consistori subvenciona un 20% del procés. En total, l’empresari pot estalviar-se la meitat del cost del procés de validació i seguiment. Pels empresaris i entitats de la població la validació té un cost de 272,25 euros i el seguiment de 90 euros.

Per entrar a formar part del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, les empreses interessades s’han de registrar a la plataforma https://accessibilitat.baixemporda.cat. L’accés a la plataforma permet saber el nivell d’accessibilitat de l’empresa o entitat i posar en marxa el procés de validació i seguiment.

Formar part del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà dóna visibilitat a l’empresa o entitat en els diferents recursos de promoció turística com la publicació ‘Turisme per a tothom al Baix Empordà’ o el web de turisme adaptat i també es pot participar en accions de formació. En aquesta línia, l’Ajuntament ha organitzat unes jornades de formació al gener a càrrec d’Enrique Rovira-Beleta Cuyás, arquitecte i director de Rovira-Beleta Accesibilidad, S.L.P. Professor responsable de l’Àrea d’Accessibilitat de la School of Architecture UIC Barcelona – Universitat Internacional de Catalunya.

D’altra banda, el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé, ha anunciat que l’any vinent es crearà la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà per mantenir un contacte permanent amb tots agents implicats en la gestió de l’accessibilitat a la comarca.

Totes les administracions i Enrique Rovira-Beleta Cuyás, que ha tancat la presentació amb una conferència, han reivindicat l’accessibilitat com un valor que dóna prestigi a la marca turística del Baix Empordà i esdevé una oportunitat de negoci i un element de diferenciació respecte a altres destins turístics.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.