Castell-Platja d’Aro es planta contra la violència amb diverses activitats

Avui es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones

Durant tot el mes de novembre es fan accions al voltant del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista, però aquest dimecres, se celebren els actes centrals.

Amb el lema Anem a l’arrel, plantem-nos contra la violència, la Comissió d’Igualtat municipal ha organitzat diverses propostes, la majoria en línia i a les xarxes socials.

A partir de les dotze, a la Plaça de l’Ajuntament, s’estrenarà la instal·lació Sabates Vermelles Contra la Violència Masclista per donar visibilitat als 80 feminicidis comesos aquest 2020. L’acció, promoguda per l’artista mexicana Elina Chauvet, vol simbolitzar a través de les sabates vermelles cada dona assassinada i despertar consciències per fer front a la violència masclista. Hi haurà sabates de dona, noia i nena. Les sabates estaran col·locades davant l’ajuntament durant una setmana i el Grup de Joves per la Igualtat de l’Institut Ridaura té un paper molt actiu en la iniciativa.

També, fins a principis de desembre, a la mateixa plaça, hi haurà i es podrà participar en l’Arbre dels Desitjos elaborat per l’Associació de Dones de la Vall d’Aro. Tothom podrà escriure el teu desig i penjar-lo.

Aquesta tarda, es farà la lectura del manifest Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró es planten contra la violència masclista al canal municipal de YouTube (@ajtplatjadaro) i a les seves diverses xarxes socials amb la participació de l’Associació de Dones de la Vall d’Aro, Associació Emporedats, l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, joves, regidores i regidors i ciutadania en general.

Durant tota la jornada, en el Facebook i Instagram del Centre Cívic Vicenç Bou (@centrecivicplatjadaro) es podrà visualitzar el vídeo Expressa’t contra la violència masclista, del Grup de Teatre Social, dirigit per l’artista Georgia Bonell, on reivindiquen els drets i llibertats de les dones i conviden a tothom a sumar-se a l’acció gravant el seu propi vídeo a partir d’aquesta frase i compartint la filmació etiquetant-lo. Qualsevol persona pot sumar-se a l’acció gravant un vídeo reivindicatiu amb una frase que planti cara a les violències masclistes i etiquetar al Centre Cívic Vicenç Bou que compartirà el vídeo a les seves xarxes socials.

A través del canal de YouTube de l’Ajuntament i les xarxes socials, també es pot veure el curtmetratge Tinc un monstre a casa i l’obra de teatre De tal palo de l’Associació ETC-Espectacle, teatre i cinema. I a partir de les 18.30 h, a la plataforma Zoom, es farà un debat per reflexionar sobre l’obra amb les actrius i els actors.

També al canal de YouTube i xarxes socials de l’Associació d’Empresaris ADEM (@empresaris_platjadaro) es podrà visualitzar el vídeo Dones emprenedores de Platja d’Aro, un conjunt d’entrevistes on ressalten el rol de la dona en el comerç i la restauració, la seva emprenedoria i l’esforç constant de conciliar vida familiar i laboral.

I fins al 30 de novembre, la Biblioteca Mercè Rodoreda dedica un espai temàtic de llibres i material audiovisual a volums amb perspectives de gènere i feminista.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix