GEOL 2016

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi GEOL 2016 del Celler Tomás Cusiné (Vilosell) D.O Costers del Segre.

.

Vi : GEOL 2016 – Cabernet Sauvignon, Merlot i Carinyena – 14’5º – 19€
Celler Tomás Cusiné (Vilosell) D.O Costers del Segre
Cançó: MMMMM – Crash Test Dummies
Aquesta setmana parlem d’un vi molt singular, el Geol 2016 , del Tomàs Cusiné, un vi profund i fet amb molt respecte per la terra, i ho fem amb un grup també molt particular, Crash Test Dummies amb el seu cantant, el Brad Roberts, que té una veu profunda i potent, ja que és baríton baix, us presentem un maridatge molt especial.
La cançó “Mmmm, mmmm” es troba dintre de l’àlbum “ God suffled his feet “ d’aquesta banda de rock canadenca, que curiosament a la portada hi ha el quadre de Tiziano, amb el deu Baco (deu del vi) i la seva estimada Ariadna, però amb la superposició de les cares dels nois del grup, i que van agafar el nom d’una campanya de conscienciació de tràfic dels anys noranta que es va fer molt famosa en el que hi havia aquests maniquins de prova.
Parlem del vi, Geol 2016, un coupage de Cabernet Sauvignon, Merlot i Carinyena, del Celler que porta el nom del seu creador el Tomàs Cusiné, al Vilosell (Lleida), a la comarca de la Garriga, Tomás és una persona compromesa amb el medi ambient, que treballa els seus vins en ecològic i sota els preceptes de la biodinàmica, un home amb un objectiu molt definit, el volia amb aquest projecte personal, elaborar vins amb molta personalitat i caràcter, que fossin un clar reflex del territori, vins sincers, vins que com la cançó acompanya’n una melodia, vins que expressen i que parlen, vins amb identitat pròpia, i ho ha aconseguit.
El Geol 2016 és un vi molt estructurat i amb molt bon equilibri, un vi que neix d’una única finca situada a 700 metres d’altura, amb una criança de 14 mesos en bóta nova de roure francès i amb una evolució posterior en ampolla de fins a tres anys.
Un vi que a la vista ens descobreix un color cirera preciós amb reflex puna, i que al nas ens indica que amb la criança no ha perdut aquestes aromes primaris a fruita de bosc com la móra i fruita negra com la pruna, aquests tocs balsàmics tan elegants, aquestes notes especiades, notes a cacau i regalèssia, amb un aroma subtil a pastisseria i fruita madura, sense oblidar aquesta bóta que encara que és roure francès ens donen valor afegit en ser nova i troben un lleuger toc de cedre i eucaliptus.
Té una entrada en boca suau però contundent, té uns tanins molt sedosos, arrodonits per aquesta criança en la bóta i et deixa un regust molt agradable al paladar, vellutat el definiria jo, i com la cançó té aquesta melancolia d’una tardor de bosc, de poble i pagesia.
Un plat per acompanyar el Geol 2016 en aquesta època de cacera, seria un guisat de senglar, o potser una becada o faisà, és un vi potent però al mateix temps suau, versàtil i molt adient per pèl o ploma.

Que vagi de gust!!! Fins a la setmana vinent
Salut i vi (recorda beure amb moderació)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.