Javier Montesol exposa a Castell d’Aro fins al 22 de novembre

L’exposició recull una quarantena d’obres sota el títol “Una visió de Fortuny”

Les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acullen fins a finals de novembre una quarantena de peces de l’artista català, Javier Montesol. Són obres elaborades en tècnica mixta sobre paper i fusta, olis sobre tela i aiguada sobre paper.

L’entrada a l’exposició és gratuïta i pot visitar-se caps de setmana i festius de les 11 a les 13 h i de les 17 a les 20 h.

En paraules del mateix Javier Montesol, «l’exposició que presento al Castell de Benedormiens és, ara com ara, la conclusió i punt final a la reflexió que un dia vaig creure intuir veient els apunts i petites aquarel·les de Marià Fortuny: que el treball del pintor es basa en el coneixement profund de l’ofici, en resoldre el tema de la manera més natural possible, i que la incorporació de la fotografia a la fi del segle XIX no vol dir una submissió a les noves eines: encara que això hagi marcat profundament la pintura, no és més que això, eines, però que primer és l’ofici, el gest i el traç».

Per Montesol, parlar de la seva relació amb Marià Fortuny «és parlar de tota una educació visual, de les successives impressions que sense adonar-te et van formant».

Nascut a Barcelona l’any 1952, Javier Montesol va ingressar a la UAB el 1969 per estudiar Ciències Econòmiques. L’any 1972 funda amb l’editor Juan José Fernández Star, la primera revista espanyola de còmic underground de l’estat. Interessat per la contracultura va ser membre del grup de dibuixants El Rollo Enmascarado. Durant les dècades dels 70 i 80 participa activament en la vida cultura barcelonina col·laborant en el naixement de revistes, amb radionovel·les a Ràdio Joventut o publicant àlbums de còmic (Vidas ejemplaresNeo y Post i La noche de siempre, etc.). A finals dels 80, de la mà del marxant d’art contemporani Jean Pierre Guillemot, s’inicia en la pintura i participant des de l’any 1987 en l’innovador concepte de venta SupermercArt.

Ha fet multitud d’exposicions individuals a Madrid, Barcelona, Nantes, etc. Ha fet obra gràfica editant serigrafies, litografies o imatges digitals realitzades amb iPad. També és autor de cartells i de l’escenografia del musical Guys & Dolls dirigit per Mario Gas i estrenat al TNC. Pictòricament les seves referències són l’obra de Bonnard i la cal·ligrafia oriental, interessat en el paisatge urbà, la tauromàquia i també en acte pictòric com a espectacle, realitzant grans pintures en directe davant del públic. Dels seus darrers treballs, destaquen les exposicions Montesol & BarcelonaMAD Madrid, una solidària amb l’Associació Espanyola d’ELA i la publicació dels llibres Pintar la Justicia i El Antipríncipe. L’any 2017, Museo del Prado Difusión edita la seva novel·la gràfica Idilio, los apuntes de Fortuny. El juny de 2018 presenta al Seminari de Tarragona l’exposició Una visió contemporània de Fortuny, i l’octubre de l’any passat, realitza una versió a mida real de La Batalla de Tetuán al MNAC.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.