Més d’un centenar de persones a la presentació de llibre “Radio Mi Amigo” de Joan Perich

Un treball d’investigació de gairebé 250 pàgines sobre la història d’amor entre Platja d’Aro, la llegendària emissora pirata i el somni del seu fundador, Sylvain Tack

Aquest vespre s’ha presentat en els jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro el llibre que recull el treball d’investigació guanyador de la sisena edició (any 2017) del Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró: Radio Mi Amigo. El somni de Sylvain Tack.

Una aventura radiofònica apassionant narrada per Joan Perich, director de Ràdio Platja d’Aro, que s’estructura en més d’una trentena de capítols amb fets, anècdotes, entrevistes, mapes, bibliografia i un extens fons fotogràfic de més de 120 imatges, que reconstrueixen la història, les circumstàncies geopolítiques i els protagonistes que van fer possible la instal·lació al municipi durant quatre anys (1974-1978), d’una de les emissores radiofòniques pirates més importants d’Europa.

El fenòmen de les offshore

Les emissores radiofòniques offshore, van aparèixer per primera vegada l’any 1958, i en la dècada següent n’hi havia una dotzena que operaven des d’estacions en vaixells o plataformes fixes en les aigües del Mar del Nord i les seves ones cobrien bona part d’Europa. La conjunció de diversos factors -una organització que escapava de les regulacions estrictes del sector radiofònic europeu, les escletxes legal del moment a l’estat espanyol i el teixit empresarial local que hi va veure una oportunitat de promoció turística- van fer que els estudis de Radio Mi Amigo s’instal·lessin a Platja d’Aro durant quatre anys.

Gràcies a l’emissora, iniciatives com el concurs El amor se cita en Playa de Aro van tenir una difusió exponencial i es van activar exposicions, fires, i múltiples esdeveniments, i fins i tot es va crear una línia regular de tren que unia els Països Baixos amb Catalunya.

Parlaments, vídeos i testimonis amb un abast internacional

L’acte ha aplegat un centenar de persones, entre les quals hi havia representants de les institucions que convoquen el guardó i de la Fundació Jordi Comas.

Com que alguns dels participants en la confecció del llibre viuen en altres països, la presentació també s’ha pogut seguir en directe a través del Facebook de Ràdio Platja d’Aro. Podeu recuperar la retransmissió aquí.

A banda de les intervencions de les personalitats i l’autor del llibre, la presentació s’ha acompanyat de la projecció en vídeo del testimoni d’alguns protagonistes del llibre i material gràfic divers.

El llibre està editat pel consistori amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, i és el cinquè de la col·lecció de monografies locals vinculades al guardó.

El Premi de Recerca Local, dotat amb 4.500 euros, està impulsat per l’Ajuntament de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda i amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas; i guardona des de 2012 anualment projectes inèdits d’investigació que puguin esdevenir un cop desenvolupats en un treball de recerca més extens sobre el municipi en qualsevol àmbit: geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore, etc.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.