IES Ridaura

L’Institut Ridaura comença a preparar les proves de la Selectivitat i el nou curs

Les proves d’accés a la universitat es duran a terme del 7 al 10 de juliol

Aquest dimecres, els alumnes de l’IES Ridaura de Castell d’Aro que s’han de presentar als exàmens PAU (proves d’accés a la universitat) han tornat al centre per a preparar les proves en un context absolutament extraordinari al d’altres anys.

Les proves s’havien de realitzar entre el 9 i l’11 de juny i el 2 i el 4 de setembre. Però la pandèmia ho ha capgirat tot.

Tots els dimecres del mes de juny, de manera voluntària, els alumnes de 2n de batxillerat poden assistir a classe per a preparar els exàmens i impartiran diferents matèries. Hi ha una part de les matèries que les segueixen preparant des de casa.

D’altra banda, els dijous, l’institut acull els nois i noies de 4t d’ESO per fer orientació educativa en cicles formatius i batxillerats.

Un retorn que, com a tots els centres docents, s’ha fet sota rigoroses mesures de seguretat i distanciament.

Els alumnes menors de 18 anys han de presentar una declaració responsable firmada pels pares. També és obligatori el rentatge de mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida del centre, mantenir la distància de dos metres o es recomana l’ús de mascareta, malgrat que no es obligatori.

L’activitat docent a les aules s’ha pogut reactivar amb l’entrada en vigor de la fase 2. Cada centre ha pogut establir el seu propi pla de reobertura, a partir de la normativa vigent en el marc del procés de desescalada.

El centre castellarenc ha pogut reobrir amb una disponibilitat de professorat i personal subaltern, auxiliar i administratiu que supera la cinquantena de professionals en aquests àmbits.

També s’ha establert un calendari d’atenció educativa presencial. Aquest dimarts s’han dut a terme les proves de nivell per accedir al batxibac, aquest dijous s’oferirà orientació en els alumnes que volen accedir a cicles formatius de grau mitjà, dijous de la setmana vinent, 18 de juny, es durà a terme l’orientació pels alumnes que volen accedir al batxillerat o, el dijous 11 de juny, tindrà lloc l’acte de graduació dels alumnes de 4t d’ESO.

A més, es realitzen amb cita prèvia, tutories personalitzades amb l’alumnat i, si s’escau, l’assistència d’un familiar.

Des de l’inici de la pandèmia, l’activitat docent ha estat telemàtica. I seguirà essent així per a tots els cursos fins al 19 de juny, l’últim dia del curs 2019-2020.

L’objectiu de la reobertura del centre, és donar suport i acompanyar en els joves i les seves famílies en el tancament de la seva etapa a la secundària, abans d’enfilar el camí cap a nous reptes laborals i acadèmics.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.