La nova normalitat del Mercat Setmanal de Platja d’Aro

Segons els marxants, és el primer mercat setmanal del Baix Empordà, de municipis de més de 10.000 habitats, que recupera tots els sectors

L’aparcament de la Masia Bas de Platja d’Aro avui presenta una imatge ben diferent de la dels darrers 10 divendres. Des de l’inici de la pandèmia i la instauració de l’Estat d’Alarma, només s’ha autoritzat la instal·lació de parades d’alimentació.

A partir d’avui, el Mercat Setmanal recupera les parades d’altres sectors com d’articles de confecció, complements, estris de la llar, calçat, música, bricolatge, etc.

El mercat el formen unes 150 parades però avui encara no hi són totes. N’hi ha un centenar llarg.

El mercat també viu una nova normalitat, perquè s’han hagut d’adoptar mesures de distanciament per la Covid-19.

La fase 1 de la desescalada preveu que els mercats puguin obrir fins a un 25% de la seva capacitat o percentatges més alts si s’adapten i amplien els espais per a poder autoritzar la presència de més parades.

Per ajustar-se a la normativa, l’Àrea de Serveis municipal ha redistribuït les parades en espais adjacents per a garantir que hi càpiguen tots.

Les parades s’han agrupat per sectors i articles i la nova configuració ha permès habilitar passadissos d’entre 4 i 7 metres per evitar aglomeracions, amb tres punts d’entrada i sortida del mercat.

El col·lectiu de marxants agraeix la feina feta pel consistori, perquè el municipi esdevé el primer del Baix Empordà, amb més de 10.000 habitants, que ha aconseguit mantenir el mateix nombre de marxants d’abans de l’emergència sanitària i reactiva tots els sectors.

Els canvis en la distribució s’acompanyen d’un equip de 10 persones, degudament identificades, que assessoren i informen els paradistes i visitants perquè es compleixin les mesures de distanciament.

També s’ha instal·lat a les entrades del mercat uns plafons que recorden la necessitat de respectar les mesures de seguretat.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.