La il·lusió de tornar a sortir al carrer

Després de 44 dies de confinament aquest diumenge a partir de les nou han pogut sortir els menors de 14 anys

Aquest matí hi havia nervis a moltes famílies. Bé, per ser realistes, des que es va confirmar la notícia.

Aquest diumenge es respirava un ambient especial. Però no era ni l’aniversari, ni Nadal, ni l’inici d’unes vacances… Ens ho hagueren explicat abans del 13 de març i ens hauria semblat inversemblant. Era per sortir al carrer.

Feia pràcticament un mes i mig que no trepitjaven l’espai públic. Només els espais interiors de casa seva, i amb una mica de sort, el balcó, la terrassa, un pati o jardí particular. Però, en definitiva, tot massa petit, per tants dies de confinament.

Abans de sortir de casa, una mica d’explicació de la situació, del perquè poden sortir a partir d’avui i recordatori de consells bàsics d’autoprotecció. Atenció! Si la nena o el nen mostra símptomes de no sentir-se preparat per a sortir, no forceu la sortida, tal com explica la psicòloga, Anna Agustí, a les pautes que podeu llegir aquí.

Han sortit amb nines, bicis, patinets, etc. I dins aquesta nova normalitat, un parell de mesures amb les quals mai havien conviscut en el carrer: la distància social i la mascareta. Com que no és obligatori, però si recomanable, algunes criatures i adults han sortit amb mascareta i d’altres no.

Podien sortir a partir de les nou, però moltes famílies han passejat a partir de mig matí, aprofitant les hores centrals de la jornada.

També s’ha constatat que hi ha famílies que incompleixen punts del desconfinament pels menors de 14 anys, com sortir més d’un adult amb les criatures.

Des del 14 de març, els carrers eren de les activitats essencials, de les persones que surten a passejar el gos, dels cossos de seguretat i que protegeixen a la ciutadania, milers de vehicles sota confinament i poca cosa més. A partir d’avui, la il·lusió de petits i no tan petits, torna a formar part del nostre paisatge urbà, encara que sigui amb restriccions i dins l’Estat d’Alarma.

Amb ells, comencem a fer passos endavant pel desconfinament. I si la pandèmia es manté a ratlla, a partir del 2 de maig, ja podrem sortir a fer esport. En els pròxims dies, el govern espanyol ha anunciat que també presentarà el pla per desescalar la situació actual.

Tot seguit us recordem, les principals mesures heu de tenir en compte si sortiu amb criatures.

  • Es permet sortir entre les nou del matí i les nou de la nit.
  • La mainada i adolescents de fins a 14 anys poden sortir un màxim d’una hora.
  • Han d’anar acompanyats d’un adult (inclús germans grans) que convisqui amb ells i no poden allunyar-se d’un radi de distància d’un quilòmetre del seu domicili.
  • L’adult pot sortir amb un màxim de 3 criatures.
  • No poden sortir de casa els nens, nenes i adolescents amb febre, que es trobin en quarantena o tinguin símptomes compatibles amb la Covid-19.
  • Les autoritats demanen que s’eviti les hores punta.
  • Les comunitats de veïns poden acordar l’ús de les zones comunes.
  • Poden sortir a passejar, córrer, saltar i fer exercici. Poden portar joguines pròpies i poden utilitzar patins, monopatins, bicicletes o similars.
  • També poden acompanyar a l’adult a fer les activitats que permet l’Estat d’Alarma com anar a comprar, al banc o a la farmàcia.
  • No es permet, entre altres, anar a parcs infantils.
  • És recomanable l’ús de mascaretes, però no obligatori.
  • Sempre s’ha de mantenir la distància social i no es pot jugar ni mantenir contacte amb altres famílies o mainada.
  • Les autoritats també demanen seny.

També podeu llegir el Butlletí Oficial de l’Estat que explica la mesura aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.