Avui és Sant Marc. Si feu arròs, participeu a l’aplec virtual!

El Centre l’Avenir Fanalenc ha decidit mantenir aquesta activitat emblemàtica sense sortir de casa

L’Aplec de Sant Marc és la festa més antiga i tradicional de Platja d’Aro per estar lligada al primitiu nucli rural del poble, Fanals d’Amunt. Devia ser una festa assenyalada pels pagesos que vivien a les masies escampades al voltant de l’església de Santa Maria de Fanals d’Amunt, perquè amb la celebració de l’aplec, donaven la benvinguda a l’arribada del bon temps i a una època d’abundor amb les collites.

Fins gairebé als anys 70, la festa se celebrava en el seu dia de Sant Marc, el 25 d’abril.

Antigament, la gent de Fanals i també de Calonge pujava a peu pels camins de bosc que menaven a la plaça de Sant Marc. S’hi tocaven sardanes i després s’hi feia ball. En època moderna, s’hi han incorporat nous actes com el concurs d’arrossades i els jocs infantils entre d’altres.

Enguany, l’aplec no es podrà portar a terme per l’Estat d’Alarma. Però el Centre l’Avenir Fanalenc, amb el patronici de l’Ajuntament, han decidit mantenir la tradició del concurs d’arrossos fent servir ingredients del rebost per no sortir de casa.

El termini per presentar les fotos s’acaba aquest diumenge, 26 d’abril.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.