Comença la distribució de mascaretes proveïdes per la Generalitat a les farmàcies

El sector farmacèutic demana que no es trenqui el confinament per sortir a buscar la mascareta i que les persones vulnerables deleguin la recollida

Des de les nou del matí, les set farmàcies de Castell-Platja d’Aro han començat a distribuir les primeres 450 mascaretes que ha rebut cada establiment dins la campanya ‘Mascareta Salut’. Amb aquesta primera remesa, en total, podran atendre més de 3.000 peticions.

Per exemple, a la Farmàcia Montse Félez de Castell d’Aro, l’arribada dels primers clients ha estat esglaonada.

Però entre les 9.30 i les 10 h, el sistema informàtic ha començat a fallar i s’ha col·lapsat. La caiguda del sistema ha obligat a aturar el subministrament de les mascaretes i qualsevol producte farmacèutic vinculat a la targeta sanitària individual i les receptes electròniques. Els problemes s’han allargat tot el matí i migdia.

Abans de les 10 h el sistema informàtic de la xarxa de farmàcies de Catalunya ha deixat de funcionar temporalment

A primera hora d’aquesta tarda, segons ens han informat des de la Farmàcia Montse Félez de Castell-d’Aro, s’ha recuperat la normalitat i han pogut tornar a dispensar mascaretes i productes farmacèutics que requereixen la presentació de la targeta sanitària i la recepta electrònica.

Recordem que totes les farmàcies del municipi estan obertes perquè formen part de les activitats essencials. Podeu consultar-les a la guia de serveis de primera necessitat que edita cada dia l’Ajuntament.

Les 3.227 farmàcies del país, a partir d’avui, ja disposen d’un milió i mig de mascaretes i la distribució serà continuada fins que s’assoleixin els 14.000.000 de mascaretes que ha comprat la Generalitat de Catalunya per generalitzar el seu ús entre tota la població catalana.

Farmàcia Montse Félez de Castell d’Aro aquest dilluns a les nou del matí

Des de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) recorden que, en aquesta fase inicial, només es pot accedir a una mascareta gratuïta presentant la targeta sanitària individual.
Segurament a partir de la setmana vinent, a mesura que arribin nous lots de mascaretes a les farmàcies i segons disponibilitat d’existències, es donarà l’opció de recollir-ne més però els usuaris ja hauran de pagar-les.

La primera mascareta és gratuïta i la resta tindran un cost màxim de 0,96 cèntims

Les mascaretes que s’entreguen són quirúrgiques de la classe 2 i serveixen per no encomanar el virus.

(ACTUALITZACIÓ) El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts, 21 d’abril, un preu màxim de la mascareta quirúrgica de 0,96 cèntims.

Per aprendre a usar-les correctament, podeu veure el següent vídeo.

Des del sector farmacèutic també fan una crida a la població perquè no es trenqui el confinament per anar a recollir la mascareta. Que s’evitin cues i aglomeracions a les farmàcies. I, durant els primers dies, es prioritzi l’accés a les persones vulnerables, que van a treballar i a les persones autoritzades a sortir de casa.

En el cas de les persones vulnerables com persones grans, fràgils o de risc, recomanen que la recollida es delegui a una persona de confiança. Aquesta persona només haurà de portar la targeta sanitària de la persona o persones que no poden desplaçar-se fins a la farmàcia.

En aquest sentit, les farmàcies han posat en marxa la campanya ‘Quedar-se a casa és més important que sortir a buscar una mascareta!’.

Recordem que la distribució de mascaretes encarregades per la Generalitat de Catalunya havia de començar després de les vacances de Setmana Santa. Però, a petició dels professionals farmacèutics, la campanya pràcticament s’ha endarrerit una setmana per a disposar d’un nombre més elevat de mascaretes i preparar la logística necessària.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.