390 denúncies durant l’Estat d’Alarma a Castell-Platja d’Aro

Des del 14 de març la Policia Local ha realitzat 533 controls

Quan es compleix pràcticament un mes de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma, la Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha donat a conèixer la tasca que han realitzat per a garantir el compliment del Reial-Decret.

Des del dissabte, 14 de març, s’han dut a terme 533 controls que han aturat 5.619 vehicles i 6.080 vianants. D’aquests, s’han aixecat 390 denúncies per no complir les restriccions de l’Estat d’Alarma i del confinament parcial o total. Recordem que, des de dissabte a la mitjanit, s’ha tornat al confinament parcial.

A banda de les 390 denúncies, també s’ha detingut un parell de persones per crear alarma social i reiteració del delicte. Podeu recuperar la notícia aquí.

Totes les denúncies que s’han tramitat, a través del servei de gestió integral de multes i sancions per a Ajuntaments de la Diputació de Girona, són de 601 euros, l’import més baix que preveu la llei. Les sancions poden arribar als 30.000 euros en els casos més greus. Excepte les despeses de gestió i tramitació que ingressa la Diputació de Girona, la resta de diners de les sancions retornen a les arques municipals.

El cap de la Policia Local, David Puertas, també ha explicat que dels 1.324 serveis que han realitzat des del 14 de març, el 76,6% estan directament relacionats amb la instauració de l’Estat d’Alarma.

“Si l’incompliment no és flagrant, verifiquem cada possible denúncia”

Sobre les denúncies que tramita la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, el Cap de la Policia Local, David Puertas, ens ha explicat que, tret dels casos que són una evidència flagrant, la Policia Local verifica amb tots els seus mitjans que la denúncia s’ha aplicat correctament. Si no s’ha aplicat correctament perquè es comprova que la persona resideix habitualment o està empadronada a la població o la seva mobilitat està justificada perquè forma part de les excepcions de l’Estat d’Alarma, la denúncia es retira.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

2 Replies to “390 denúncies durant l’Estat d’Alarma a Castell-Platja d’Aro”

  1. Molta gent amb segona residencia esta empadronada a Castell-Platja d’Aro ( nomes s’ha de veure en els dies de votacions )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.