L’impacte de la crisi sobre l’activitat econòmica gironina i recursos per ajudar l’empresariat

L’eina l’ha impulsat la Diputació de Girona que també ja treballa en plans per ajudar als ajuntaments

La Diputació de Girona, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, actualitza cada dia la informació que es produeix en relació amb l’afectació de l’emergència sanitària pel Covid-19 en l’activitat econòmica. Amb l’objectiu de facilitar l’accés d’aquesta informació a la ciutadania, des de la Diputació s’ha creat un espai específic al web www.ddgi.cat en què es recullen les actualitzacions que en fan les diferents administracions i sectors econòmics. 

El vicepresident primer, Pau Presas, ha explicat que aquest recurs web ajudarà els veïns i veïnes de la demarcació de Girona a accedir a la «informació oficial» que publiquen les diferents administracions: «Aquests dies estem sobreexposats a un gran volum d’informació que, a vegades, el que pot provocar és desconcert i portar-nos a l’engany. Amb aquesta web oferim a la ciutadania i als ajuntaments informació directa de les fonts oficials que estan treballant contra la pandèmia del Covid-19».

D’altra banda, el vicepresident ha explicat que es treballa en la recopilació de propostes i suport tècnic als ajuntaments de la demarcació per a la redacció dels corresponents plans de reactivació econòmica de cada municipi amb l’objectiu de fer front a la crisi econòmica que pot crear aquesta emergència sanitària. 

«Des de la Diputació, estem treballant ja per posar les eines necessàries per quan sortim de l’actual emergència sanitària que estem vivint i fer front a les conseqüències econòmiques i socials que ens pot causar aquesta aturada. El nostre objectiu és traslladar als ajuntaments de la demarcació les propostes, la informació i el suport tècnic per a l’elaboració de les corresponents iniciatives de reactivació econòmica municipals que els ajudin a reimpulsar la seva economia local i, per tant, garantir el benestar de tots els veïns i veïnes dels seus municipis», ha afegit.  

Tot seguit es detallen algunes dades de la demarcació de Girona:

-Afectació dels ERTO a Girona en data 25 de març del 2020
A la demarcació de Girona, s’han presentat 4.770 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), amb un total de 31.815 treballadors afectats. A Catalunya, les xifres són de 41.555 ERTO amb 342.602 treballadors afectats.
 

-Resultats de l’enquesta de la CECOT sobre el desenvolupament de les activitats empresarials permeses pel Reial decret llei 8/2020 en data 25 de març del 2020
Segons dades d’una enquesta de la CECOT, en una observació sobre el desenvolupament de l’activitat empresarial permesa pel Reial decret llei 8/2020, es mostra que, d’aquestes empreses, un 91,9 % mantenen la seva activitat. Les empreses enquestades per la CECOT tenen una mitjana de 17 treballadors i mantenen operativa una mitjana del 70 % de la plantilla. Gairebé el 90 % responen que l’activitat productiva ha minvat i el percentatge de disminució es situa al voltant del 67 %. El que més ha afectat la capacitat productiva és la caiguda de comandes (33 %).
 

-Resultat de l’enquesta de la Diputació de Girona sobre el manteniment dels mercats ambulants en els municipis adherits a la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica en data 26 de març del 2020
Dels 38 municipis que han respost l’enquesta, 23 mantenen el mercat ambulant com un espai d’intercanvi de productes de primera necessitat i de venda de proximitat, i permeten només les parades d’aliments. La majoria han posat les parades a més distància per respectar la separació recomanada a fi d’evitar contagis, i també comenten que els paradistes porten guants i mascareta.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.