Més de 17 milions d’euros en danys al Baix Empordà

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, ha assistit aquest vespre en la sessió extraordinària del Consell d’Alcaldies

Aquest vespre les alcaldesses i alcaldes dels 36 municipis del Baix Empordà s’han reunit amb representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i del Consell Comarcal del Baix Empordà, a la sala de Plens del Consell, a la Bisbal d’Empordà, per fer un balanç de les conseqüències i danys provocats per la borrasca Glòria.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha explicat que “ens comprometem conjuntament amb el govern de la Generalitat de Catalunya a prendre aquells acords que permetin fer front a l’emergència, coordinant especialment les afectacions amb el ministeri i la Diputació de Girona. Des del nostre departament tenim clar els efectes del temporal al llarg i ample del principat ascendeix a uns 11 milions d’euros en l’àmbit agrícola. D’aquesta xifra, una estimació inicial situa en uns 700 mil al Baix Empordà. La nostra obsessió és que la zona afectada torni a ser productiva. La clau és que siguem molt diligents i ens coordinem extremadament bé”.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assegurat que “des de la Diputació de Girona habilitarem una partida concreta per donar respostes a aquestes emergències que afecten gran part dels municipis de la demarcació. Fa temps que la Diputació treballa en línies d’ajuda com és el propi decret d’emergències per fer èmfasis especialment a l’arranjament de carreteres”.

El Delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, ha insistit que “coordinarem conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà les actuacions a realitzar en el territori a través de les diferents subdelegacions. Demanem als alcaldes i alcaldesses una valoració més exhaustiva dels danys per poder complementar les ajudes. Necessitaríem tenir una radiografia del que va passar per començar a fer el tractament”.

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, ha agraït “molt sincerament l’esforç de les alcaldesses i alcaldes de la comarca per la bona gestió de la crisis. Seguirem treballant al costat dels ajuntaments per ajudar en la coordinació de la reparació dels danys a tots nivells. Caldrà però treballar tots junts, Generalitat, Diputació i Serveis Territorials per estar més preparats, sobretot en temes d’infraestructures a les zones del litoral i dels pobles petits perquè no torni a haver-hi afectacions tant greus”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.