L’Ajuntament activa un paquet de mesures preventives i consells per minimitzar les afectacions de la llevantada

Demà serà el dia més crític de tot l’episodi

Aquest migdia, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha publicat un Ban municipal alertant de les conseqüències del temporal que començarà a remetre dimecres.

Pel que fa a les mesures preventives, s’ha tancat l’accés al Passeig Marítim, camins de ronda i cales de la façana marítima així com en els parcs infantils i zones enjardinades on hi hagi perill de caiguda de branques i altres elements de l’arbrat.

S’ha preparat sal per escampar als vials amb més pendent, en cas de neu, i s’han obert, netejat i senyalitzat els embornals de les zones fàcilment inundables o s’ha posat a punt els sistemes de bombeig.

A més, s’ha activat la situació de prealerta als diversos serveis municipals, Policia Local i empreses de servei (Aqualia, Enllumenats Costa Brava i GBI Serveis).

Pel que fa a les recomanacions, davant el fort vent, es demana tancar i assegurar portes, finestres i tendals. Abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjecta-les bé. Evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

També s’ha de vigilar amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. No s’ha de pujar a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions. I s’han d’evitar els parcs, els jardins i les zones boscoses.

Tampoc no s’ha d’accedir a punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyar-se d’espigons, esculleres i passeig marítim.

Teniu més consells aquí i informació pràctica aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.