Més de 4.000 accions en l’oci nocturn

L’objectiu és resoldre conflictes de baixa intensitat a les nits fruit del treball conjunt de mediadors, seguretat privada i Policia Local

Fins a mitjans setembre, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro mantindrà operatiu el Servei de Mediació en Zones d’Oci Nocturn, una proposta que desenvolupen quatre professionals especialitzats que prevenen i gestionen els petits conflictes que sorgeixen a la via pública i en els locals d’oci nocturn durant les nits d’estiu. L’objectiu de la iniciativa, que es duu a terme per quart any consecutiu, és fer compatible l’oci nocturn amb el descans dels veïns així com millorar la convivència i el civisme.

Fins ara, ja s’han realitzat més de 4.100 accions d’intervenció, mediació-facilitació, observació i comunicació. El servei es va posar en marxa l’1 de juny i està coordinat des de la Policia Local. L’equip de professionals (postgraduats en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària) treballen de dimecres a dilluns a la matinada, entre les deu de la nit i les cinc de la matinada.

Imatge de presentació del servei l’any 2017

La idea d’impulsar el servei va sorgir del Pacte per a la Convivència Nocturna que reuneix en el consistori, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) i l’Associació d’Hoteleria, Restauració i Oci del municipi.

El Servei de Mediació en Zones d’Oci Nocturn es va reforçar durant els dies de la Festa Major amb la campanya Maximum Fun, Minimum Disturbance! (Màxima diversió, mínima molèstia). Es van adherir a la iniciativa prop d’un centenar d’establiments. Es van penjar cartells on es demanava una diversió responsable i es van regalar polseres.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.