Aquest cap de setmana s’activa el servei de salvament i socorrisme a les platges de Castell-Platja d’Aro

La resta de serveis es posaran en marxa al voltant de Sant Joan i ja estan operatius des de Setmana Santa

Aquest dissabte, amb l’inici del mes de juny, comença el servei de socorrisme i seguretat a les platges del municipi. En els darrers anys, el servei es posa en marxa a primers de juny.

El servei el gestionarà l’empresa, ProActiva. L’equip de socorristes que vigilen la sorra i l’aigua oscil·larà entre els 11 i 23 (en funció de l’afluència de banyistes). També disposen de 5 punts de socors, 7 cadires de vigilància i una torre, una embarcació de rescat, 5 desfibril·ladors fixos i mòbils i braçalets per identificar en els infants. A la cala del Pi també hi haurà un punt autònom de SOS.

Durant el mes de juny, hi haurà servei de salvament i socorrisme de les 10 del matí fins a les 18 h. Els mesos de juliol i agost l’horari s’allargarà fins a les 19 h.

socorrisme_opt

Neteja i manteniment

La neteja i manteniment de les platges va a càrrec de l’empresa, GBI Serveis. Cada matinada, s’escombra la sorra amb gran maquinària de neteja mentre que, durant la resta del dia, el servei va a càrrec de diversos equips d’operaris que es desplacen amb quads. La neteja de l’aigua es duu a terme amb un parell d’embarcacions. I per mantenir neta la sorra de burilles de cigarretes es repartiran gratuïtament, 20.000 cendres reutilitzables que, aquest any, han renovat el seu disseny.

IMG_9277_opt

Informació a les platges

L’estiu es van renovar els cartells informatius amb temes d’interès general com la normativa de la Bandera Blava, els guardons de qualitat que han obtingut les platges o mapes informatius sobre la ubicació de diversos serveis. Aquests plafons es poden trobar a les casetes del servei de socorrisme.

IMG_9384_opt

725.000 euros en el programa Fem Platja

Fins a finals de setembre, el municipi mobilitzarà una cinquantena de professionals de la seguretat, neteja i salvament per oferir en els banyistes una experiència de la màxima qualitat a la Platja Gran, Sa Conca, Cala Rovira i Cala del Pi.

El programa ‘Fem Platja!’ que aquest any manté el pressupost de 725.000 euros, engloba tots els serveis i dispositiu vinculats a les platges del municipi i depèn de la regidora municipal de Serveis. L’any passat van entrar en vigor nous contractes per la prestació dels serveis.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.