13 restaurants de Castell-Platja d’Aro ofereixen menús infantils saludables dins les jornades “Xics Gastronòmic”

Els establiments preparen els plats assessorats per la Fundació Alícia

Fins al 9 de juny, les famílies que visiten el municipi poden demanar a 13 restaurants de la població el menú de les jornades gastronòmiques “Xics Gastronòmic”.

Es tracta de menús infantils saludables amb racions pensades pels infants i presentacions atractives. Els establiments també disposen d’estovalles de paper amb entreteniments i jocs pels més petits.

Entre els plats hi ha Macarrons “La Bella i la Bestia”, Pollastre amb “Boles de Drac”, Macedònia de “Les mil i una nit”, Espaguetis amb cosetes de l’hort,  Caneló de carabassó amb brandada lleugera de bacallà i crumble d’olives, Carpaccio de maduixes en vertical o Burguer de VION amb flors de patata. Alguns establiments també adapten les seves cartes i d’altres ofereixen propostes específiques per a la mainada tot l’any.

Per preparar els menús, els restaurants es guien per la guia per a restauradors i famílies elaborada per la Fundació Alícia per a Xics Gastronòmic, amb la voluntat de realçar la cuina saludable i els productes de proximitat com a valors diferencials.

Respecte a les jornades de l’any passat, hi ha hagut una disminució dels restaurants participants, que es poden identificar amb unes banderoles verticals de Xics Gastronòmic que cada establiment instal·la a l’exterior del restaurant. Podeu consultar la llista de restaurants i les seves propostes aquí.

myTwFXe6_opt

Les activitats de la 4a Quinzena Gastronòmica Infantil s’acaben dissabte

Els menús en els restaurants es poden demanar fins al 9 de juny, però les activitats del Xics Gastronòmic finalitzen aquest dissabte, 1 de juny.

Al matí, es durà a terme un taller de cuina saludable i energètica per a tota la família a la Casa Lila de Platja d’Aro mentre que a la tarda es farà la cloenda del Xics Gastronòmic a la Plaça Poeta Sitjà de Castell d’Aro.

Entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre, els més petits podran preparar el seu propi berenar.

El primer taller de cuina consistirà en l’elaboració de magdalenes de fruita i el segon taller en la preparació d’una coca de vidre. Per participar en els tallers, que són gratuïts, les inscripcions s’han de formalitzar prèviament aquí. Els joves cuiners comptaran amb el suport de l’equip de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà i diferents cuiners de la Cuina de l’Empordanet, amb la col·laboració dels alumnes del PTT-PFI Guíxols-Vall d’Aro.

També hi haurà tallers a càrrec de Verd & Fruit i Les Eroles o el trenet del Parc de l’Estació funcionarà durant tot el dia.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.