Manel Àlvarez exposa 15 peces de gran format en el Parc dels Estanys de Platja d’Aro que ha estrenat l’horari d’hivern aquest mes d’octubre

La mostra es titula “Walking Trough” i forma part del calendari de 15 exposicions impulsades pel consistori enguany

Des d’aquest mes d’octubre, l’exposició de Manel Àlvarez es pot visitar cada dia entre les vuit del matí i les sis de la tarda, a diferència de l’estiu que el parc està obert més hores.

La desena mostra consecutiva que acull el Parc dels Estanys la firma l’escultor català que presenta quinze escultures provinents de les sèries Àfrica i Antic Testament.

Nascut a Sant Feliu de Codines l’any 1945, va estudiar modelatge i talla d’escultura als Salesians de Sarrià. L’any 1968 es va iniciar en el camp de la imatgeria religiosa mentre ho compagina amb l’interiorisme i disseny industrial. L’any 1971 va exposar per primera vegada a Vic i a Olot.

descarga (4)

descarga (2)

El 1975 arran un viatge d’estudis a Itàlia amb una beca de la Fundazione Pagani de Milà va descobrir el marbre de Carrara, una troballa que va representar un gir considerable que marcaria la seva obra per sempre.

Des de finals de la dècada dels setanta, ha presentat nombroses exposicions arreu del món i la seva obra és present en espais públics de diverses ciutats de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Brasil i d’Estats Units. També ha residit a Barcelona, Milà, Carrara, París, Sao Paulo i Atlanta.  L’any 1989 es va traslladar a Corçà i l’any 2004 va establir el seu taller a Saus, Camallera.

descarga (3)

Àfrica i Antic Testament, Walking Trough

A les peces de la sèrie Àfrica podem observar la simplificació extrema de la forma amb una execució cuidada i minuciosa, i en les que conscientment, Manel Àlvarez, s’allunya de la imatge naturalista creant, mitjançant l’abstracció, formes noves i irreals, donant un tractament contemporani al primitivisme africà.

La sèrie Antic Testament, la col·lecció d’escultures que va presentar al Bible Lands Museum de Jerusalem l’any 2011, reinterpreta, des del vessant escultòric, textos bíblics com els passatges de l’arbre de la vida i del coneixement o
Josep i els seus germans que prenen vida a través de diversos materials -fusta, alumini, marbre, granit, ferro, llautó, bronze, pedres calcàries, basalt, travertins- dels que en resulten peces de gran bellesa, ben resoltes tècnicament, alhora que traspuen ànima i compromís.

descarga (1)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.