Activada l’alerta de temperatures extremes i milers de banyistes omplen durant tot el dia les platges de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Avui s’estan registrant temperatures superiors als 37 graus

La segona onada de calor d’aquest estiu, amb un episodi de temperatures extremes difícils de recordar en els últims anys, està provocant que les platges esdevinguin un dels millors remeis per refugiar-se d’uns valors que durant la nit i les primeres hores del dia són molt alts i, a les hores centrals del dia, toquen sostre.

La calor s’ha intensificat, especialment, entre aquest dissabte i diumenge quan s’estan assolint els valors més alts de què portem d’estiu amb registres superiors de 37 graus. A mig matí, a Castell d’Aro, l’estació meteorològica del Servei de Meteorologia de Catalunya ha registrat 37.3 graus.

L’ambient molt càlid i la coincidència de les vacances d’agost provoca que les platges, des de bon matí, esdevinguin un punt de peregrinació obligat. A més, les terrasses exteriors de molts establiments costen d’omplir-se perquè molts dels seus clients opten per l’ambient climatitzat de l’interior dels locals.

IMG_9756_opt

Activada la màxima alerta per temperatures altes a Catalunya

Des de la una d’aquest migdia i fins a les sis de la tarda, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activada la màxima alerta de temperatures elevades a tota la façana litoral catalana i comarques pròximes. A partir de les sis les temperatures aniran a la baixa i es desactivarà l’alerta. El vent de llevant reescalfat tampoc ajuda a minimitzar l’efecte de la calorada.

Aquest dilluns a la tarda, la previsió parla novament de temperatures molt altes entre el migdia i la tarda. La resta del dia els valors seran lleugerament inferiors. Dimarts sembla que ja s’haurà retirat el pic de l’onada de calor malgrat que les temperatures continuaran a la banda alta del termòmetre però s’aproparan a la mitjana habitual per l’època.

IMG_9749_opt

Consells per combatre la calorada

Entre les recomanacions per combatre l’onada de calor hi ha de beure molta aigua, fer àpats lleugers, no sortir al carrer a les  hores més caloroses, hidratar les mascotes i no passejar-les durant les hores de més calor i buscar llocs climatitzats, entre altres.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.