El treball en xarxa i socioeducatiu ‘Valor Humà’ genera uns efectes positius i multidimensionals sobre la qualitat de vida de la població de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Avui es fan diverses xerrades i actes per donar a conèixer els resultats del projecte i un llibre que explica l’evolució d’aquest

El model vincular-relacional sobre el que pilota el projecte ‘Valor Humà’ comença a agafar forma a partir de finals dels anys vuitanta quan comença la implantació dels serveis socials, es posen en marxa diversos projectes destinats a infants i joves i es creen equipaments públics destinats a diferents col·lectius socials com la gent gran.

L’any 2008, per fer front una situació problemàtica amb un grup de joves, es decideix involucrar-hi altres serveis i professionals del municipi per fomentar i consolidar el treball en xarxa. Els resultats són positius i totes les parts decideixen fer un pas més enllà i encarregar un estudi a fons del model vincular-relacional que s’aplica en el municipi i els seus efectes sobre la població.

Aquest model es fonamenta en l’atenció a les persones i a la comunitat mitjançant una metodologia que millora la qualitat de vida de les persones, tant dels professionals que el vehiculen com dels ciutadans que en són protagonistes, a títol personal o com a comunitat, perquè els dóna més eines personals, millora la seva autopercepció i elimina factors de risc en les seves vides.

La recerca participativa ha durat tres anys i l’han liderat entre l’Ajuntament i el Grup de Recerca, Innovació i anàlisi Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull.

2DD88D51-977F-4DDE-BA7A-0A10A4EB495F

Els resultats validen la implantació del projecte

Les respostes dels usuaris i professionals recollides en entrevistes i en qüestionaris evidencien que l’aplicació d’aquest model de treball socioeducatiu té un impacte multidimensional i positiu en les condicions de vida de les persones: se senten més properes als recursos i professionals de l’Administració, confien més en el seu projecte de vida, creix el seu nivell de benestar subjectiu en sentir-se escoltats i la sensació de seguretat i confiança en l’entorn es fa més sòlida. També s’incrementa significativament el capital social, la xarxa de relacions i la circulació social de les persones així com els circuits d’inclusió.

D’altra banda, també s’enforteixen els processos de participació social actius i d’apoderament de les persones i de les comunitats per a la construcció d’un model de ciutadania crític, actiu i compromès.

B2B4D993-4933-4E4B-88EC-33D418B1A019

Una jornada sencera per presentar els resultats i el llibre ‘Valor Humà’ que ha editat la Generalitat

La programació matinal s’allargarà fins a les dues del migdia i esta dirigida en els professionals i les institucions amb la participació d’unes dues-centes cinquanta persones. Inclou l’obertura institucional i acadèmica de l’acte, la projecció del curt documental ‘Valor Humà’, la presentació de la recerca, del model i resultats, a càrrec de l’equip d’investigadors, l’exposició d’experiències vivencials, un espai obert d’intercanvis i la clausura.

La programació de la tarda està enfocada a la població. Es faran les mateixes activitats que al matí i la jornada es clourà amb un refrigeri a càrrec dels alumnes del PFI
Guíxols-Vall d’Aro i l’espectacle teatral ‘Descabelladas’ amb A cor obert.

Podeu consultar tota la programació aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.