La Policia Local de Castell-Platja d’Aro provarà un nou sistema de càmeres corporals durant els actes del Carnaval

Els agents només podran enregistrar imatges en situacions específiques i existirà un llibre de registre de les gravacions

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha adquirit sis equips de càmeres corporals. Cada dispositiu ha costat més de cinc-cents euros. Els equips, bàsicament, estan formats per una càmera que l’agent tindrà enganxada a l’uniforme i una memòria que portarà a la cintura. El cos policial farà una prova pilot durant els actes del Carnaval.

IMG_6765_opt (1)

L’ús de les càmeres corporals estarà regulat per un reglament intern que només permetrà l’enregistrament d’imatges en situacions concretes i sempre que l’agent notifiqui a la persona o persones afectades que les estan enregistrant i n’informi immediatament a la persona responsable de torn del cos policial de la seva activació.

Segons estableix la normativa ‘la càmera corporal només podrà ser utilitzada en aquells casos en els quals la Policia Local sigui requerida per actuar en situacions que es desenvolupin a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, tant en els àmbits de prevenció de la seguretat ciutadana, trànsit i en el de policia administrativa, que poden esdevenir en actuacions de seguretat ciutadana’.

Els agents també podran utilitzar el dispositiu ‘en aquells supòsits en què com a conseqüència de l’actuació de la Policia Local, en espais públics, es donin circumstàncies de risc concret pels membres de la Policia Local o terceres persones, en la seva vida, integritat corporal o danys en els béns públics. Els riscos concrets poden ser derivats de la utilització de força física, atac o intimidació per arma de foc, arma blanca o objectes perillosos així com desordres públics i  accions tumultuàries en les quals no és possible procedir a la detenció o identificació de persones’.

IMG_6769_opt

Posteriorment a l’actuació policial, l’agent disposarà d’un termini màxim de 48 hores per redactar un informe que reflecteixi les causes de l’activació del dispositiu i les imatges es guardaran convenientment per si fossin requerides per l’Autoritat Judicial. Si l’agent elabora un atestat policial, també haurà de fer constar l’ús del dispositiu i totes les gravacions quedaran registrades en un llibre de la policia amb les dades de l’actuació. Les imatges es gestionaran d’acord a la normativa vigent i no existeix un termini per eliminar-les.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.