Castell-Platja d’Aro ha destinat 40.000 euros a quinze entitats que treballen en projectes de solidaritat i cooperació internacional a països en vies de desenvolupament

S’han valorat diversos aspectes vinculats a la trajectòria de l’entitat o l’aplicació del projecte

Igual que l’any passat, el consistori platjarenc ha destinat una partida de 40.000 euros a projectes de solidaritat i cooperació internacional. Enguany, la subvenció de 40.000 euros s’ha repartit entre quinze organitzacions no lucratives (ONG), amb seu o delegació a l’Estat Espanyol, que tenen per finalitat realitzar activitats solidàries i/o de cooperació en àmbits com els serveis sociosanitaris, l’educatiu, de millora de les condicions de vida de la comunitat i del territori on treballen les entitats, la creació d’infraestructures i el foment del treball i d’una economia productiva.

El consistori va optar per ampliar a un parell de mesos el termini de presentació de les propostes perquè les entitats poguessin ajustar-se a les noves bases que regulen el procés de concessió de les subvencions i els requisits que han de complir les entitats aspirants i els projectes. El termini es va allargar de l’1 de maig fins al 30 de juny (el primer termini només incloïa el mes de maig) i, a partir del mes de juliol, es va començar a avaluar cadascuna de les propostes.

Per fer l’assignació s’han tingut en compte un ampli ventall de criteris com la trajectòria i l’experiència de l’entitat sol.licitant, la continuïtat de les accions que ha subvencionat amb anterioritat el consistori o la participació de l’entitat en campanyes de sensibilització al municipi.

Enguany, els diners s’han destinat, entre altres, a les següents entitats i projectes: FUNDACIÓ PRIVADA UTOPIA (Bicicletes per a l’educació al Senegal, 2017-2018); ASSOCIACIÓ ACCIÓ SOLIDÀRIA I LOGÍSTICA ASL (Rehabilitació i ampliació del centre de salut de Monterrey (3a fase); GERD (Programa integral d’atenció especial per a persones amb discapacitat d’Aguacatan, any 2017); FUNDACIÓ TALIBES (Construcció d’una biblioteca i dues escoles a la població de Ndangane, Senegal) i FUNDACIÓ VICENTE FERRER (Accés al dret a un habitatge digne amb sanejament adequat per a 41 dones i 2 homes amb discapacitat i les seves famílies de la comunitat rural de Nagireddypalli, districte d’Anantapur, Índia).

En els darrers anys, s’han beneficiat de les subvencions Creu Roja, l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, COMG Ajuda-Fundació Pascual i Prats, Soarpal, Sol Solidari, Fundació Vicente Ferrer, Associació desenvolupament Casa Mali, Fundación El Alto, Gerd, Fundació Abside, Vols Voluntariat Solidari, Addim, Fundació Talibés, DAgua,
Acciones de Familias Nuevas, Associació Global Humanitaria Fundación Igino Giordani o CC-ONG Ajuda al desenvolupament, entre d’altres.

45.000 euros més a Emergències d’arreu del món

A banda, també s’han destinat 45.000 euros (10.000 euros més que l’any passat) a emergències. L’ampliació de la partida ha estat motivada per l’augment de desastres naturals al món i el seu abast de destrucció així com persones afectades. Amb aquests diners s’han pogut subvencionar quatre accions, entre altres, de CREU ROJA (Resposta als efectes devastadors de les pluges torrencials al Perú) o FUNDACIÓN IGINO GIORDANI (Ajuda als damnificats del terratrèmol de Mèxic).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.