Més de 200 persones han participat aquest migdia a la concentració convocada per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro per mostrar el seu rebuig i protestar contra la violència exercida durant la jornada electoral d’ahir

Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro o Calonge-Sant Antoni són altres municipis de la rodalia que han celebrat concentracions

A les dotze ha començat una concentració d’un quart d’hora a Platja d’Aro, davant la Casa de la Vila, com a mostra de rebuig i denúncia contra la violència que es va viure durant la jornada electoral d’aquest diumenge.

Durant l’acte han pres la paraula l’alcalde, Joan Giraut, en nom de la Comissió de la Promoció de la Convivència del municipi. S’ha denunciat la violència policial a diferents col.legis electorals del territori català i la greu vulneració de drets i llibertats i s’han reivindicat els valors de la convivència, la tolerància, el diàleg i el respecte per a la resolució pacífica dels conflictes. L’alcalde també ha reconegut i agrait la feina de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra durant la jornada electoral al municipi.

IMG_5156_opt

Us reproduïm el text del manifest elaborat per la Comissió de la Promoció de la Convivència i que ha llegit l’alcalde. “Parlo en nom de la Comissió de la Promoció de la Convivència del municipi, una comissió de treball que uneix tots els serveis i recursos socials, educatius, esportius i culturals del territori. Treballem dia a dia i en xarxa per promoure la convivència i vetllar pel benestar i la qualitat de vida de tots els ciutadans. En un context plurilingüe i multicultural i en una societat democràtica com és la nostra, potenciem el diàleg, el respecte i la tolerància com a via de resolució pacífica dels conflictes. Així doncs, donats els fets ocorreguts ahir a Catalunya, denunciem i rebutgem tot acte violent que vulneri els drets humans i que posi en perill la integritat de les persones”.

En els centres de votació de la Vall d’Aro la jornada electoral va transcórrer sota l’amenaça d’una intervenció policial, arran els fets ocorreguts en altres poblacions catalanes, però no es va produir cap càrrega ni cap tancament de col.legis electorals o confiscació de material electoral per part de les forces de seguretat.

FullSizeRender (1)_opt
Algunes empreses i treballadors també han aturat la seva activitat uns minuts

Aquest migdia, a la mateixa hora, s’han celebrat concentracions arreu de Catalunya. A casa nostra se n’han fet a municipis com Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Calonge-Sant Antoni, Llagostera, Palamós o Palafrugell. A totes les concentracions també s’ha llegit el manifest elaborat per L’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.