Els ciutadans de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro que van votar aquest diumenge en el referèndum van donar un sí rotund a la independència

A tot Catalunya es van recomptar 2.262.424 vots i un 90% dels vots van ser favorables a l’autodeterminació

A tots els municipis de la Vall d’Aro i la Costa Brava Centre va guanyar el sí amb un ampli suport dels ciutadans que van anar a votar en el referèndum d’aquest diumenge. La segona opció més votada va ser el no, amb un suport minoritari, i també es van computar vots en blanc i nuls.

La jornada electoral va transcórrer amb normalitat i sense incidents. En molts moments del dia es van formar llargues cues a les portes dels col.legis electorals i es van produir molts problemes informàtics en la gestió del cens cosa que va obligar a agafar les dades dels votants a mà o aturar les votacions. Des de mitja tarda, diferents municipis van decidir tancar els col.legis electorals o concentrar les votacions en centres concrets davant l’amenaça d’una intervenció policial i la confiscació de les urnes i paperetes. A Sant Feliu de Guíxols van decidir allargar l’obertura dels col.legis (els que continuaven oberts) fins a les nou de la nit perquè la llei ho permet i el recompte de vots en algunes poblacions es va allargar fins a gairebé la mitjanit.

FullSizeRender (1)_opt
Cua al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro

Resultats a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Van votar 3.234 ciutadans. 2.962 ho van fer a favor del si; 199 van votar a favor del no; 36 vots van ser blancs i 36 vots van ser nuls. 441 vots van ser emesos per persones no residents a la població acollint-se al cens universal que permetia votar a qualsevol col.legi universal.

Resultats a Sant Feliu de Guíxols

Van votar 5.421 ciutadans. 5.146 ho van fer a favor del si; 216 van votar a favor del no; 51 vots van ser blancs i 8 vots van ser nuls.

Resultats a Santa Cristina d’Aro

Van votar 2.141 ciutadans. 1.964 ho van fer a favor del si; 122 van votar a favor del no i 40 vots van ser blancs.

FullSizeRender (2)_opt
L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, va ser el primer a votar al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro

Resultats a Catalunya

Passada la mitjanit, el govern català va informar que a tot Catalunya, amb un 99% dels vots escrutats, es van recomptar 2.262.424 vots i va xifrar la participació en el 49,46%.

El suport a la independència es van imposar amb 2.020.144 vots (un 90% del total de vots recomptats) mentre que 176.000 persones van donar suport al no (7,87%), 45.000 van ser vots en blanc (2,03%) i 20.000 nuls (0,89%).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.