Castell-Platja d’Aro està tramitant la sol.licitud perquè l’Aula de Formació d’Adults tingui el reconeixament de la Generalitat de Catalunya i pugui atorgar titulacions i ampliar la seva oferta formativa

Demà s’acaba el termini de presentació de les preinscripcions pel curs vinent

L’Aula de Formació d’Adults de Castell-Platja d’Aro té en marxa el procés per esdevenir un Centre de Formació de Persones Adultes (CFA). Des de fa setmanes, l’Ajuntament està recopilant la documentació necessària per a presentar la sol.licitud al departament d’Ensenyament del govern català. La voluntat del consistori és formalitzar la petició abans que acabi el mes de juny.

La incorporació de l’Aula de Formació d’Adults a la xarxa de Centres de Formació de Persones Adultes permetrà al centre platjarenc ampliar la seva oferta de formació reglada, incorporar noves opcions (l’accés a cicles formatius de grau superior, l’accés a la universitat per a majors de 25 anys i el graduat d’ESO) i atorgar als alumnes titulacions reconegudes per l’administració catalana. Actualment, l’Aula de Formació d’Adults ofereix formació però els cursos no estan acreditats.

Des del consistori han explicat que la implantació del nou model formatiu comportarà canvis en la gestió i estructura del centre però sense modificar la metodologia actual de promoure espais de relació, d’intercanvi cultural, d’aprenentatge i la priorització de les necessitats dels usuaris. Recentment, també s’ha redactat un nou reglament.

En els darrers mesos, l’Ajuntament ha visitat altres centres de la zona per conèixer la seva experiència, ha demanat l’opinió dels tècnics municipals, regidors i entitats vinculades a la formació d’adults al municipi i també vol donar la paraula als usuaris. El nou model formatiu podria entrar en vigor amb l’inici del curs 2018-2019. Tanmateix, si sorgeix la possibilitat d’incorporar alguna titulació abans, també es farà.

Del Centre Cívic Vicenç Bou a la Masia Bas?

Actualment, les classes de l’Aula de Formació d’Adults s’imparteixen a les aules del Centre Cívic Vicenç Bou. Tanmateix, el consistori està valorant la possibilitat de traslladar el servei a les noves aules de la Masia Bas per evitar l’ampliació del centre cívic, recuperar els antics espais de les entitats al centre cívic i donar un ús als nous espais de la Masia Bas que s’han condicionat recentment. Si s’acaba confirmant el trasllat, el canvi d’ubicació no podrà ser immediat i s’haurà d’esperar al curs 2018-2019 perquè s’han de fer unes obres menors per adequar l’edifici de la Masia Bas a les necessitats del centre.

D’altra banda, aquest divendres es tanquen les preinscripcions pel curs 2017-2018. Per més informació, podeu recuperar la notícia aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.