El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, presideix el 85è aniversari de l’Hostal de La Gavina de S’Agaró

L’emblemàtic establiment va obrir al públic el 2 de gener de 1932

Enguany es commemoren vuitanta-cinc anys de l’obertura de l’Hostal de La Gavina de S’Agaró i per celebrar-ho, la família Encesa, propietària de l’establiment, aquest vespre celebra un sopar que presideix el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, alhora que també reuneix personalitats, autoritats, amics i clients.

img_3084-1

Un hotel llegendari i de prestigi internacional

L’Hostal de La Gavina es va inaugurar el diumenge, 2 de gener de 1953. Actualment, és l’únic hotel resort de cinc estrelles Gran Luxe de Catalunya i disposa de 53 habitacions i 21 suites exclusives.

Va ser un projecte personal de Josep Encesa Gubert que, a començament dels anys 20, va convèncer al seu pare, Josep Ensesa i Pujades, industrial de Girona, perquè adquirís els terrenys on actualment hi ha la urbanització de S’Agaró (la família va escollir aquest nom perquè per aquest àmbit passa el rierol Agaró).

De la mà de l’arquitecte Rafel Masó, l’estiu de l’any 1924 van inaugurar la primera casa de la urbanització, Senya Blanca, i l’any 1929 van començar les obres de l’Hostal de la Gavina, que obriria tres anys més tard amb onze habitacions (en l’actualitat n’hi ha setanta-quatre). Amb el pas dels anys, l’establiment s’ha adaptat als nous temps i ha incorporat nous serveis.

Al llarg de la seva història, l’Hostal La Gavina ha estat l’escenari del rodatge de famoses pel.licules i sèries de televisió. També s’hi han allotjat i l’han visitat nombrosos personatges il.lustres del món de la política, la cultura i la societat. Entre les personalitats més destacades hi ha Sean Connery, Jack Nicholson i Robert de Niro (actors), Ava Gardner i Elisabeth Taylor (actrius), Lord Selwyn Lloyd (l’ex canceller britànic) i els Reis d’Espanya. De l’àmbit artístic o literari trobem a Salvador Dalí, Josep Pla, Plácido Domingo, Josep Carreras, Camilo José Cela, Octavio Paz, Salvador de Madariaga, Santana o Lady Gaga.

El fill, néts i nétes de Josep Encesa han continuat al capdavant de la gestió de l’establiment i la urbanització per a garantir la perdurança d’un somni que va néixer fa 85 anys.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.