El triatleta olímpic i millor especialista del món en Ironman, Jan Frodeno, prepara a la Via Brava de S’Agaró la seva participació en el mundial de Hawaii

L’esportista alemany avui s’ha entrenat a Platja d’Aro i ha explicat els seus pròxims reptes

Jan Frodeno, Campió Olímpic de Triatló a Pequín (2008) i dues vegades Campió del Món de l’Ironman, s’està preparant per guanyar, per tercer cop consecutiu, el campionat mundial de l’Ironman que se celebrarà a Kona, a Hawai, a mitjans octubre i fer-ho en un temps inferior a les 8 hores, un repte que no serà fàcil perquè l’actual rècord de l’Ironman de Hawai (que enguany arriba a la 41a edició) està en mans de Craig Alexander que l’any 2011 va completar totes les proves en 8h:03:56.

L’any passat, el triatleta de ferro, va realitzar un temps 8h:06:30 i a les dues edicions anteriors va arribar a la meta amb uns registres superiors. Tanmateix, Jan Frodeno està convençut que és possible superar el rècord actual i baixar de les 8 hores. El campionat de Hawai destaca per les dures condicions de calor i humitat i els participants han de superar, en el menor temps possible, 3,86 km de natació en aigües obertes, 180 km de ciclisme i 42,2 km de cursa a peu (amb un límit de 17 hores per acabar totes les proves). L’Ironman de Hawaii és el triatló més antic i prestigiós del món.

frodo_0_opt
Jan Frodeno  a l’Ironman de Hawaii. Imatge de FRANK WECHSEL / SPOMEDIS

Frodeno, de 35 anys i que viu durant bona part de l’any a Girona, ha escollit diferents espais de la Costa Brava i les comarques de Girona per a preparar la seva participació en l’Ironman. Pel triatleta, els carrils marins del litoral de Girona són ideals per a la preparació dels seus reptes esportius.

La Via Brava de S’Agaró, un excel.lent camp de preparació

El carril marí de Platja d’Aro permet a Jan Frodeno reproduir el mateix recorregut i condicions que haurà de superar a Hawai. A la prova de natació de Kona, Frodeno hi haurà de recórrer 3,8 quilòmetres i l’itinerari d’anada i tornada de la Via Brava platjarenca són 4 quilòmetres (2 quilòmetres per a cada sentit). Per a millorar el seu rendiment, en els seus entrenaments utilitza un equip tècnic que li permet nedar sense haver de treure el cap per a respirar, que li subministra oxigen i l’ajuda a millorar la tècnica de natació incrementant el seu rendiment pulmonar.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.