Un Mercat de Productes Locals i activitats infantils obrirà la 2a Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Les activitats, que s’han presentat aquest matí, s’allargaran fins al 4 de juny

La Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró vol difondre entre les famílies i, especialment, els infants la importància de seguir uns hàbits alimentaris saludables i les virtuts dels aliments.

Per segons any consecutiu, Aro Impulsa amb el suport i assessorament de la Fundació Alícia (un centre d’investigació que promou aquests valors i aplica la innovació tecnològica a la cuina per a la millora d’aquests hàbits i realçar el patrimoni gastronòmic i agroalimentari) han preparat un programa d’activitats que inclou unes jornades gastronòmiques que oferiran 26 restaurants del municipi, un mercat setmanal de productes locals i activitats infantils, xerrades i tallers o activitats de lleure i esportives. També s’ha editat una guia l’alimentació infantil.

El Mercat de Productes Locals i Activitats Infantils, la gran novetat d’enguany

El Mercat Xics és la principal novetat d’aquesta segona edició dels Xics Gastronòmics. El mercat se celebrarà cada dissabte, durant la campanya, a la Plaça Major de Platja d’Aro entre les 9.30 h i les 13 h. A banda de les parades de productes locals, també es faran tallers d’empeltar la vinya, preparar anxoves de l’Escala, dissenyar un menú diari o actuacions familiars.

Unes Jornades Gastronòmiques a la mida dels més menuts de la casa

26 restaurants oferiran menús adaptats a les famílies. Els establiments proposaran una oferta gastronòmica infantil saludable basada en les recomanacions de la guia elaborada per la Fundació Alícia. S’oferiran mitges racions de tots els plats de la carta o dels plats més representatius d’una selecció del restaurant, introduiran petites modificacions als plats de la carta considerats més aptes per als infants i dins de la carta els nens i nenes disposaran d’un menú infantil amb plats innovadors. Els restaurants participants s’identificaran amb un segell vermell del Xics Gastronòmics de Restaurant Col.laborador.

Xics Gastronòmics, una recepta per a tots els gustos

La programació inclou més d’una quinzena de propostes diferents, organitzades des de l’àmbit públic o privat, que es desenvoluparan a diferents espais de la població. Es faran xerrades d’alimentació infantil, la diada del Joc i la família, una passejada amb bicicleta i una caminada popular, un concert familiar a càrrec de SP3 (que s’emmarca dins el Congrés Internacional de Turisme Actiu per a Tothom), tallers d’alimentació de la Fundació Alícia als centres educatius, tallers de cuina per a nens i nenes a diferents restaurants, un taller de cuina i visita guiada al Parc dels Estanys o la Biblioteca Mercè Rodoreda, durant la Quinzena de Xics Gastronòmics, posa a l’abast dels usuaris llibres vinculats a l’alimentació infantil i ha organtitzat una Hora del Conte especial. La inauguració i cloenda de Xics Gastronòmics es farà a Castell d’Aro amb diferents propostes.

Podeu consultar tota la programació i altres continguts del Xics Gastronòmics i sobre alimentació infantil aquí.

poster_XICS2017_print_opt

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.