Pendents del Ridaura i dels desperfectes del temporal de mar

Aquest vespre es retira el temporal i s’aixecaran les mesures preventives

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro manté restringit el pas de persones a la primera línia de mar i al camí de ronda. Preveu mantenir les mesures preventives, que es van posar en marxa divendres a la tarda, fins aquesta tarda quan esperen que les pluges disminueixin i el temporal es retiri. El fort onatge i la sorra han arribat fins al paviment del passeig i han provocat desperfectes, que són habituals durant les llevantades, al mobiliari urbà de l’extrem sud de la Platja Gran amb bancs trencats, fonts desplaçades del seu lloc i paviment aixecat. També s’ha restringit l’accés a alguns carrers de la zona sud del nucli urbà de Platja d’Aro per l’acumulació d’aigua.

fullsizerender-6
Els desperfectes al passeig marítim de Platja d’Aro

Pendents del Ridaura

Els responsables policials no estan preocupats pel desbordament del Riu Ridaura. El riu porta molta aigua però, aquest matí, encara li falta un metre i mig per desbordar-se.

Amb aquesta onada de pluges, el Ridaura, al seu pas per la Vall d’Aro, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, ha multiplicat per vuit el seu cabal. Segons els tècnics ha estat un augment molt important. Entre aquest diumenge al vespre i aquest dilluns a la matinada ha portat el cabal més alt, 8,28 metres cúbics. Des del començament del temporal ha mantingut una evolució sostinguda i ha començat a baixar aquest dilluns a la matinada i es preveu que tornarà al seu estat natural amb el pas de les hores i els dies.

Molta precipitació en poques hores

Segons les dades de l’Estació Meteorològica de Castell d’Aro, que gestiona el Servei de Meteorologia de Catalunya, aquest dilluns, la pluja acumulada que s’ha recollit a Castell d’Aro supera els 13 litres per metre quadrat. Aquest diumenge, el dia més plujós, la quantitat de pluja acumulada ha estat de 53.6 mm, dissabte de 8.8 mm i divendres, amb l’arribada de les primeres pluges, de 19.3 mm.

Pel que fa al vent, la ratxa més forta, des de dijous i fins aquest dilluns, que ha registrat l’EMA de Castell d’Aro ha estat de 61.9 Km/h.

fullsizerender-1
Un dels carrers inundats a la zona sud de Platja d’Aro

El temporal marxarà aquest dilluns

Aquest dilluns pot seguir plovent amb una treva al migdia i la retirada de la pluja a partir del vespre. Demà s’espera un temps més estable amb sol i núvols. Segons la previsió municipal d’aquest dilluns, divendres potser haurem de treure el paraigua novament.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.