Es reprèn el servei de Xarxa Bus incorporant mesures de seguretat i distàncies

Es manté el recorregut i les 11 parades habituals entre els 3 nuclis

Sota un matí plujós, avui es reprèn el Servei Municipal de Transport Social. Xarxa Bus funciona cada dijous i divendres, entre les 10 a les 14 h i les 15 i 20 h.

L’autobús és gratuït per a determinats col·lectius com jubilats a partir de 65 anys, pensionistes menors de 65 anys, persones amb un grau de discapacitat mínima del 33%, famílies monoparentals i/o nombroses, persones amb necessitat del servei amb informe previ dels Serveis Socials, persones amb uns ingressos inferiors a 605’10 euros/mensuals o 8.471’40 euros/anuals i estudiants amb ingressos inferiors a 1.500 euros/mensuals de la unitat familiar. Aquests col·lectius han de presentar un carnet que es pot sol·licitar a l’àrea de Benestar Social.

El servei es reactiva incorporant un protocol de distàncies i mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. D’acord amb les mesures de seguretat, higiene i aforament de la fase 2 de la desescalada, el servei s’ha reactivat amb un aforament màxim del 50%, és a dir, un màxim de cinc persones i un espai reservat per a una persona amb cadira de rodes. En circumstàncies normals, el bus té una capacitat d’onze passatgers i dues cadires de rodes.

El recorregut és circular i uneix els 3 nuclis. A Platja d’Aro hi ha parades a l’Ajutament, Centre Cívic Vicenç Bou, Mercat, Serveis Socials, Policia Local, Servei Municipal de Distribució d’Aliments i CAP. A Castell d’Aro s’atura davant l’Oficina d’Atenció Ciutadana i a S’Agaró a l’altura de Correus.

Xarxa Bus es va crear per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans unint els tres nuclis urbans del municipi mitjançant una alternativa de transport públic, de caràcter gratuït, a adreçat a persones amb dificultat de mobilitat, sense vehicle propi o amb manca de recursos econòmics per utilitzar altres sistemes de transport públic o privat.

L’objectiu és facilitar l’accés tant als recursos que ofereix l’Ajuntament (activitats, gestions administratives i serveis municipals) com a d’altres d’àmbit general (mercat setmanal, visites mèdiques, entitats bancàries, etc.).

L’any 2018, el servei es va ampliar a tota la ciutadania i visitants. En aquests casos, s’ha de comprar el bitllet en el mateix bus. El preu del bitllet és de 50 cèntims.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *