Un concurs d’agafar el pernil i festa de DJ’s, novetats de Dijous Gras

També hi haurà activitats tradicionals com el pregó, la despertada, la plantada de carrosses i l’arrossada popular

Dijous Gras és el primer dia de Festa Local de l’any a Castell-Platja d’Aro amb motiu de la festa del Carnaval.

Des de les cinc de la matinada i durant gairebé vint-i-quatre hores s’aniran enllaçant les activitats, bona part de les quals, a peu de carrer.

El dia començarà ben d’hora amb la Despertada General a Platja d’Aro, Castell d’Aro i S’Agaró amb la participació de la colla del Carnestoltes i les colles que vulguin matinar.

Al migdia, a partir de les dotze, el Rei Tate Karnarewa i Reina Tuyuca Rachini, acompanyats de les autoritats locals, llegiran el Pregó de Dijous Gras des del balcó de la Casa de la Vila. A continuació hi haurà un aperitiu en el recinte tancat de l’Avinguda de S’Agaró.

Entre l’una i les dues, s’estrenarà una nova activitat a la Plaça Major. Un concurs de pujar a agafar el pernil. Els participants hauran d’enfilar-se per un pal que relliscarà. El participant que aconsegueixi arribar fins al cim, s’emportarà el premi.

Per participar-hi, s’acceptaran inscripcions fins abans de començar el concurs (entre les dotze i l’una) a la mateixa plaça. S’han creat tres categories d’edat (8 a 12 anys – 13 a 17 anys – major de 18 anys) i s’ha limitat a un màxim de vint persones per grup.

El tronc que hauran de pujar els participants ja està a punt a la Plaça Major

En paral·lel a totes les activitats del matí, es prepararà l’arrossada popular en el Palau d’Esports i Congressos. Les portes del Palau s’obriran una estona abans de les dues (a les 13.30 h) perquè tothom qui ho vulgui es pugui entaular. A partir de les dues està previst que comenci el repartiment de l’arròs. Els tiquets, que costen cinc euros, es poden comprar a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro. També hi haurà música d’animació i per ballar.

A partir de les sis, les colles locals plantaran les seves carrosses en el recinte tancat de l’Avinguda de S’Agaró per fer gresca i animació.

El Dijous Gras s’acabarà a la nit amb una festa de DJ’s, una iniciativa de la colla del Carnestoltes. La sessió anirà a càrrec dels coneguts discjòqueis de l’emissora Flaix FM, Hèctor Ortega i Sergi Domene. La festa començarà a dos quarts d’onze i, a més, servirà per celebrar el desè aniversari de la colla del Carnestoltes, la Colla Anem de Conya. També funcionarà el servei de Punt Lila (més informació aquí).

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *