Un concurs d’agafar el pernil i festa de DJ’s, novetats de Dijous Gras

També hi haurà activitats tradicionals com el pregó, la despertada, la plantada de carrosses i l’arrossada popular

Dijous Gras és el primer dia de Festa Local de l’any a Castell-Platja d’Aro amb motiu de la festa del Carnaval.

Des de les cinc de la matinada i durant gairebé vint-i-quatre hores s’aniran enllaçant les activitats, bona part de les quals, a peu de carrer.

El dia començarà ben d’hora amb la Despertada General a Platja d’Aro, Castell d’Aro i S’Agaró amb la participació de la colla del Carnestoltes i les colles que vulguin matinar.

Al migdia, a partir de les dotze, el Rei Tate Karnarewa i Reina Tuyuca Rachini, acompanyats de les autoritats locals, llegiran el Pregó de Dijous Gras des del balcó de la Casa de la Vila. A continuació hi haurà un aperitiu en el recinte tancat de l’Avinguda de S’Agaró.

Entre l’una i les dues, s’estrenarà una nova activitat a la Plaça Major. Un concurs de pujar a agafar el pernil. Els participants hauran d’enfilar-se per un pal que relliscarà. El participant que aconsegueixi arribar fins al cim, s’emportarà el premi.

Per participar-hi, s’acceptaran inscripcions fins abans de començar el concurs (entre les dotze i l’una) a la mateixa plaça. S’han creat tres categories d’edat (8 a 12 anys – 13 a 17 anys – major de 18 anys) i s’ha limitat a un màxim de vint persones per grup.

El tronc que hauran de pujar els participants ja està a punt a la Plaça Major

En paral·lel a totes les activitats del matí, es prepararà l’arrossada popular en el Palau d’Esports i Congressos. Les portes del Palau s’obriran una estona abans de les dues (a les 13.30 h) perquè tothom qui ho vulgui es pugui entaular. A partir de les dues està previst que comenci el repartiment de l’arròs. Els tiquets, que costen cinc euros, es poden comprar a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro. També hi haurà música d’animació i per ballar.

A partir de les sis, les colles locals plantaran les seves carrosses en el recinte tancat de l’Avinguda de S’Agaró per fer gresca i animació.

El Dijous Gras s’acabarà a la nit amb una festa de DJ’s, una iniciativa de la colla del Carnestoltes. La sessió anirà a càrrec dels coneguts discjòqueis de l’emissora Flaix FM, Hèctor Ortega i Sergi Domene. La festa començarà a dos quarts d’onze i, a més, servirà per celebrar el desè aniversari de la colla del Carnestoltes, la Colla Anem de Conya. També funcionarà el servei de Punt Lila (més informació aquí).

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.